whattafashion.com

Eventi: Izložba Katarine Vojković

Akademska kiparica Katarina Vojković, diplomirala je u klasi Daniela Kovača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2014. godine. Rođena je u Zagrebu u kojem živi i odrasta. Unatoč brojnim putovanjima van lijepe naše, uvijek se vraća svome gradu. Iz ljubavi prema istom, odlučuje napraviti seriju slika veduta grada Zagreba. Na njima se nalaze najznačajnija mjesta te najprepoznatljiviji spomenici nastali kroz prošlost, koji za nju imaju posebno značenje, što radi divljenja prema nekom spomeniku,  što radi događaja ili samog ugođaja, tog trena kada je slika nastala. Slika maglovita jutra, duboke zime, Zagreb kakav je danas i kakav je bio nekada.

“Slike su nastale u monokromiji, kao želja da se prikaže u svom punom sjaju kao takav, kako bi ljudi shvatili da je grad u kojem živimo predivan i prelijep, topao i pun ljubavi za svakog purgera kao i za stranca. Kad bismo mu dodali još malo boje eksplodirao bi od ljepote.”, kaže Katarina, kojoj je ovo 6. samostalna izložba. Izlagala je i na tridesetak skupnih izložbi diljem lijepe naše te sudjelovala u brojnim kolonijama, među kojima je svim umjetnicima drag ZILIK u Karlovcu, te među svojim kritikama ima i onu jednu od likovnog kritičara Stanka Špoljarića, koji govori kako ju slikarska mladenačka nestrpljivost odvodi do slikarske tematske dvojnosti, odn. različitosti načina iskaza.
Njene pejzaže i vedute opisuje kao prostore pomalo mističnog karaktera, najčešće sa tjeskobnom atmosferom, s pričom različitih razina iščitavanja.

Izložba će se odviti u galeriji OŠ Šćitarijevo, na adresi Šćitarijevo 104. u 19.00.h. 15.01.2016.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže.

Posted by on Jan 13 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010