whattafashion.com

Iz susjedstva: Prva večer BH Fashion Weeka Sarajevo

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te su se pokazali kao dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inozemnim dizajnerima u BiH.

Kao i prethodnih sezona, pozivnica više se tražila za ovaj modni spetakl. U prepunoj dvorani u Domu oružanih snaga, održan je 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.

Čast da svečano otvori sedmicu mode, pripala je poznatoj bosanskohercegovačkoj dizajnerici Emini Husedžinović-Ibrahimović. Predstavila je  svoju novu kolekciju “Viktorijanska šuma”, inspiriranu 19-tim stoljećem kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Renomirani muški brand Jeordie’s pokazao je također najnoviju kolekciju a publika je uživala i u svečanim haljinama modnog studija Anastasija fashion iz Banja Luke, te vjenčanicama studija Hills.

Za kraj prve večeri je ostao poznati dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, koji je porijeklom iz Doboja. Predstavio je svoju novu kolekciju Dazzle ss17.
“Ova kolekcija zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja  se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju promijeni na bolje” , izjavio je tim povodom Emir Medić.

Po 37-i put organizatori najznačajnijeg  modnog događaja u BiH, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models su podsjetili, da u susjednoj BiH ima izuzetno kreativnih i inspiriranih dizajnera, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno, jedinstveno.

Posted by on Nov 8 . Filed under Fashion report, Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010