whattafashion.com

Keep calm & breath!

Bankomat vam je progutao karticu, na putu do posla ispriječila se kolona pred semaforom koji uporno drži crveno, nagazio vas je šef, kasnite po djecu u vrtić ili pred školu, u sandučiću vas čeka hrpa računa ili opomene, suprug/supruga prigovara, djeca vrište… Scenarij poznat? Tisuću puta čuli ste unutarnji glas koji kaže “samo mirno”. Ma koliko se trudili, niste uspjeli zadržati unutarnji mir? Nekad ga ne uspijevate ni postići a unutarnji glas koji vas pokušava smiriti ignorirate? Ma koliko se trudili, ne možemo promijeniti ljude oko nas, ali uvijek možemo raditi na sebi i mijenjati sebe na bolje.

Stres je gotovo nemoguće izbjeći u današnjem tempu života ali kako biste barem malo ostali pribrani i pod kontrolom zadržali emocije, te primirili um i duh, kako bi u miru pronašli rješenja svojih problema, prakticirajte meditaciju.

Redovna meditacija pomaže u borbi protiv svakodnevnog stresa i vraća vas – sebi. Brzinski tečaj u pet koraka!

Odvojite barem deset minuta dnevno za sebe i svoj unutarnji svijet. Uvečer će vas meditacija napuniti novom snagom a ujutro vas nagraditi odmornošću, budnošću i boljom koncentracijom. Prakticirate li ju ujutro, najbolje da to učinite nakon tuširanja. Ukoliko meditirate nakon buđenja, moguće da će vas opuštanje ponovno uspavati.

Za meditaciju odaberite mirno mjesto i položaj koji vam najviše odgovara. Najbitnije je da se pritom osjećate ugodno. To može biti i udobni naslonjač s dekicom a već uvježbani mogu vrlo korisno utrošiti vrijeme u čekaonici ili na stanici. U svakom slučaju, nemojte izgubiti pojam o vremenu.

Koncentracija na dah, dok su vam oči zatvorene, ublažit će bolove u tijelu ili ih otkloniti a ukoliko jednostavno želite više snage, koncentrirajte dah u području srca.

Zamislite udahnuti zrak kao čistu vodu koja teče kroz vaše tijelo. Sa svakim izdahom ona ispire napetosti i štetne tvari iz njega. Ponovite svjesni udisaj i izdisaj pet minuta.

Za što bolji efekt, ostanite nakon tretmana još dvije – tri minute u poziciji za meditaciju. Osluškujte svoje tijelo, obratite pažnju na njegove znakove i poruke. Ako je napetost još uvijek prisutna, ponovite vježbu.

Više savjeta na www.ealbert.de

Posted by on Oct 29 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010