whattafashion.com

Koliko gole kože je dozvoljeno u uredu?

 

Koliko otkrivene kože je ok u uredu? Bez obzira, radi li se o ljetnim mjesecima ili dubokoj jeseni, pravilo glasi – posao određuje dresscode. Nije isto raditi u dizajnerskom uredu, agenciji za oglašavanje, odvjetničkom uredu ili u investicijskom bankarstvu.
No bez obzira na ležerniji look u određenim poslovnim područjima, treba paziti na doziranje otkrivenosti.

View this post on Instagram

sacai 2018 Pre Spring look #sacai #sacaiofficial

A post shared by sacaiofficial (@sacaiofficial) on

 

Flip-flops (japankama) i sandalama s remenčićima, koje volimo u toplim raydobljima godine, nije mjesto u uredu. Prema modnim ekspertima, ta obuća nosi se na plaži i tokom vikenda, u slobodno vrijeme. Umjesto nje, u ured se nose mules, slingpumps i peeptoes, ugodne srednje ili ravne pete.

 

 

U jesenskim i zimskim mjesecima, u uredu su poželjne zatvorene cipele, ali ne i over the knee ćizme s visokom petom i kratka suknja. Suknje i haljine, uz obuću niže potpetice, do četiri centimetra visine,  trebaju biti tzv. talijanske duljine, za širinu dlana od koljena. U uredu su dozvoljene  asimetrične haljine, ali ramena trebaju biti pokrivena, s kraćim ili kimono rukavom, a tokom zimskih mjeseci, dobro je ispod haljine bez rukava nositi dolčevitu, kao basic. Ovisno o radnom mjestu, dopušteni su uzorci i boje na haljinama.

Na nekim radnim mjestima, naročito u području dizajna, poželjna je styling kreativnost, koja klijentu ulijeva povjerenje i sugerira da ste upravo vi osoba, koja može ponuditi dobro i maštovito rješenje njenog upita.

 

View this post on Instagram

Morning walk ready😅

A post shared by Victoria Rotchenkova (@victoriarotchenkova) on

Posted by on Oct 17 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010