whattafashion.com

Marina Mićanović ponovno na Njujorškom tjednu mode: Ostvarenje modnog sna

Marina Mićanović ponovno je potpisala ugovor za sudjelovanje na njujorškom tjednu mode i sada već sprema kolekciju za svoju reviju u rujnu. Marina je  u veljači ove godine u New Yorku izlagala sa još dvojicom kolega, Zvonkom Markovićem i Batom Spasojevićem, nakon čega je dobila poziv za novo sudjelovanje na Tjednu mode u „Velikoj jabuci“. Kolekciju proljeće-ljeto 2017, predstavit će u okviru  AMCONYC platforme koja će biti na službenom kalendaru Njujorškog tjedna mode.

“Oduševljena sam kako se stvari odvijaju! Nisam htela da objavljujem ništa u javnosti dok sve definitivno ne bude dogovoreno i ugovor potpisan. Sada je sve to već urađeno, a kolekciju privodim kraju. Čini mi se da ovoga puta imam još veću tremu jer ću nastupati potpuno samostalno, bez društva mojih kolega iz Srbije. Inače, revija će biti 13. septembra i iskreno se nadam da datum neće biti baksuzan nego srećan, jer smatram da je Njujork moja odskočna daska i da tamo mogu dobiti podršku koja je potrebna dizajnerima kako bi na pravi način mogli da se bave kreativnim radom. Njujork je ostvarenje sna svakog modnog dizajnera.”, objašnjava modna dizajnerica.

Marinin modni pečat koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije i ovdje je prisutan. Modele odlikuju avangardni krojevi, puno ručnog rada, a geometrijom i asimetrijom postiže se unikatnost modela. Isprepletenim trakama, kolekcija dobiva na punoći i inovaciji. Lepršavi materijali u kombinaciji sa kožnim detaljima, a sve u intenzivnim bojama,  prilagođeni  su novom vremenu i trendovima.

” Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksperimentišu i ne prihvataju uobičajene granice. Modno osvešćene i prvenstveno svesne sebe, ne povinuju se nužno pravilima i normama.”, zaključuje Marina.

Inspiracija kolekcije postavljena je u 70-te godine što je oslikano kroz slobodu pokreta i simboliku boja. Isticanje ležernosti i ženstvenosti pojačava utisak cjelokupne priče.

Marina Mićanović ima 3 velike strasti i preokupacije u životu: modno stvaralaštvo, tango i  profesionalni make up.
“Tango je moja najbolja antistres terapija, beg od stvarnosti i način da napunim baterije. Moda je ono što me ispunjava i pokreće ali iskreno, zahteva i mnogo odricanja, ulaganja, često i  nerviranja. Makeup, od kojeg je sve počelo, takođe daje mnogo mogućnosti za ispoljavanje kreativne energije. Povezanost mode i makeup-a je velika, i često je inspiracija jedno drugom. Jedno drugo nadopunjuje i daje mi puno prostora da razvijam ova dva najkreativnija posla, posebno edukacijama, što čini jednu divnu celinu. “

Posted by on Aug 4 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010