whattafashion.com

Portret umjetnika: Delbianco Elio

Rođen je 16. Lipnja 1946. u Rovinju. Njegova je životna priča od onih, iznimno bogato istkanih, koje je najblaže rečeno nezahvalno prigodničarski pokušati pretočiti na karticu-dvije teksta. Po završetku grafičke škole u Zagrebu odlazi u Milano, gdje počinje sa svojim umjetničkim radom, stiče brojne nagrade i međunarodna priznanja. Njegovi su radovi vrlo cijenjeni i traženi od brojnih kolekcionara umjetnina iz cijelog svijeta.

Krajem 80’ih se vraća živjeti u Rovinj sa suprugom Elom i kćerkom Francescom. 2010. godine život doživljava drugi preokret, kada gubi vid na jedno oko radi ablacije retine. Međutim niti to ga ne sprečava u nastavku još boljeg izrađivanja slika.

Njegov se umjetnički rad temelji na stalnom istraživanju i uvršavanju u tehnici srednjovjekovnih majstora – jajčanoj temperi. Autor je vrlo širokog opusa djela profinjene grafičke izvedbe, izrazite plastičnosti i vrlo složene psihološke interpretacije motiva.

Izvor foto: Francesca Delbianco Photography

Posted by on Oct 26 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010