whattafashion.com

Predstavljamo: “Ne kuha mi se”

Našem timu, nedavno se priključila i simpatična Primorka Barbara, čiji zdravi recepti su nas odmah osvojili. Ako ste poput nas, u stalnoj jurnjavi i puni obaveza, a želite se zdravo hraniti, njen aje kuhinja odličan izbor! Neka jela smo već i isprobali, a prenosit ćemo zdrave recepte, za sve koji vole zdrav život i nemaju previše vremena i volje za kuhanje. Naime, Barbarina stranica, koja je u vrlo kratkom roku, osvojila ljubitelje zdrave ishrane i brze kuhinje, zove se upravo tako “Ne kuha mi se”.

Povodom dolaska u naš tim, rekla je i par riječi o sebi. Bavi ugostiteljstvom i turizmom, ali i dizajnom nakita. Osam godina je vodila svoj restoran gdje je povremeno, po potrebi, bila šef kuhinje, iako nije te struke.

Oduvijek sam voljela kuhati ali ne svakodnevno. Za troje djece, kuhani obrok svaki dan, bio je potreba, ali uz posao nekad i teško izvedivo. To je dovelo do jedne brze, kreativne ali i zdrave kuhinje. Moje kuhanje i savjeti su zdravorazumski, utemeljeni na malo iskustva i malo pročitane literature. Nit vodilja je što više domaćih i bio proizvoda, što manje obrađeno, te brzo, fino i lijepo. Moji fb prijatelji, i moja djeca znali su spomenuti da bi trebala napisati kuharicu. Pri pomisli kako bi se zvala, palo mi je napamet upravo ono što često i kažem, a to je “Ne kuha mi se”.”

Radi zabavnog opisa recepata, sigurno smo da ćete zavoljeti Barbarinu kuhinju. Donosimo vam najnoviji:

Chia puding!

Kada sam prvi put čula za chia puding, meni je to zvučalo kao neka perverzija. Morala sam naravno odmah otkriti kakav je to puding. I sama riječ puding zvučala mi je primamljivo onako gladnoj i već duže vrijeme na zdravoj prehrani. Malo istraživanja i otkrila sam da chia puding nije nikakav faking puding, prevarili su nas, možete slobodno prestati čitati i ugasiti mob ako ste živjeli u nadi da je u pitanju pravi puding. Znam, i meni je bilo teško i svijet od tog trena, nikad nije više izgledao isto, kao i kada sam vidjela sliku kako Bear Grylls uživa u dobroj klopi u pauzi snimanja (fotka u komentaru, ali oprezno ☡).
No, ima i dobrih vijesti, chia je SUPERHRANA, (googlaj bejbe ako želiš znati više, tako sam i ja saznala), i lažni puding je prefin i jako zdrav, a i afrodizijak je.

Sastojci:
Chia sjemenke
Kokos mlijeko (ili jogurt ili kefir), ja sam koristila jogurt.
Voće po izboru, u mom slučaju ananas, banana, mandarina, goji bobice, nasjeckani badem.
Začin po izboru, u mom slučaju vanilija burbon.

Priprema:
Chia sjemenke namočiš u kokos mlijeku ili jogurtu ili kefiru, oko pol ure da omekšaju, a možeš i pripremiti navečer za ujutro, začiniš po želji, ili ne začiniš, fino je bilo kako. Odabrano voće miksaš sa malo vode ili kokos mlijeka (ili jogurta..itd). Dio pustiš za ukras. Složiš jedno pa drugo ili u više slojeva. Budi kreativan. Ukrasi jer i oči su gladne. I uživaj…

 

Svi recepti dostupni su na stranici nekuhamise

 

Posted by on Mar 17 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010