whattafashion.com

Preko 100 modela odabrano je na današnjem kastingu koji će raditi na 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Još samo par sati dijeli nas od najglamuroznijeg modnog događaja 38. NIVEA BH Fashion Week  Sarajevo, na kojem će svoje kolekcije predstaviti domaći i inozemni gosti dizajneri, u hotelu Holiday.

Povodom ovog najvećeg modnog događaja, jučer  je u 17 sati održan casting u Hotelu Holiday. Castingu je prisustvovalo oko 200 djevojaka, od kojih su dizajneri odabrali oko 100 modela za prvu večer, koje će nositi njihove kreacije.

Da podsjetimo, 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održava u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora  BiH, a u izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt International.

Osim toga,  castingu su prisustvovali i brojni modni scouti iz Francuske, Italije i Turske, a četiri nova lica agencije Abc Models, Maja, Sabrina, Adna i Ajša, osvojile su modne scoute iz Francuske svojom pozitivnom energijom i karizmom, te su im time otvorili vrata za ino karijeru modelinga, dok će dvadesetak djevojaka  dobiti priliku da svoju modnu karijeru grade u Turskoj.

Ova modna čarolija počinje u 20h, u hotelu “Holiday”, a prisutnima će se prve večeri predstaviti modna kuća “PARADI COUTURE”, sarajevska dizajnerica Tea Zubović “ART BY TEA”, Marijeta Ferri, te modni brend “Anastasija Fashion”.

Nakon revijalnog dijela dobra zabava nastavit će se i na After Partiju gdje će gosti moći uživati u pićima prijatelja projekta “Vitinka”, “Vivia” i vinskog podruma “Anđelić”

PR

Posted by on Apr 27 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010