whattafashion.com

Preminuo modni dizajner Oscar de la Renta

Oscar de la Renta, jedan od vodećih modnih dizajnera u svijetu, rođen u Dominikanskoj republici, 22. srpnja, 1932. godine, preminuo je 20. listopada u svom domu u Connecticutu.

Njegovu smrt potvrdio je član obitelji koji se javio na telefon u njegovom domu no, više detalja nije htio otkrivati. Poznato je da je od početka 2011. godine Oscar je vodio borbu s karcinomom.

Za International Business Times u lipnju prošle godine otkrio je o svojoj borbi s karcinomom.

– Trenutno sam potpuno čist. Jedine stvarnosti u životu su te da se rađate i umirete. Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek. Smrt nikada ne prihvaćamo. Nakon ovakvih upozorenja naučite cijeniti svaki dan.

Tijekom godina stvaranja stekao je status američke ikone, zahvaljujući svojim kreacijama vjenčanica, večernjih haljina i haljina za crveni tepih. Probio se u sam vrh svjetske mode nakon što je 60-tih godina prošlog stoljeća radio haljine za Jacqueline Kennedy. Rođen je 22. srpnja 1932. u Dominikanskoj republici. Kada je navršio 18 godina otišao je u Španjolsku, na studij slikarstva, na Akademiji San Fernando u Madridu.

Ubrzo je počeo surađivati s vodećim španjolskim modnim kućama, a njegovi su učitelji bili Couturier i Cristóbal Balenciaga. U Parizu je radio za modne kuće Lanvin i Arden, a 1965. počeo je raditi i za Jane Derby. Nakon njezine smrti, preuzeo je marku i počeo stvarati pod svojim imenom. Od 1993. do 2002. Radio je kolekcije za francusku modnu kuću Balmain, a 1977. Lansirao je svoj parfem, OSCAR. Za svoj rad dobio je mnogobrojne nagrade i priznanja.

Izvor: www.seebiz.eu

Posted by on Oct 21 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010