whattafashion.com

Šuma Striborova kao inspiracija nove kolekcije splitskog brenda JB

Nakon prve kampanje snimljene u lipnju ove godine, splitski brend „JB“ pod kreativnim vodstvom dizajnerice Jelene Bošnjak, predstavlja novu za sezonu jesen/zima 2016. kojom nam kroz prepoznatljivu modnu viziju dočarava jednu od najpoznatijih hrvatskih bajki – Šumu Striborovu. Stoga kampanja i nosi naziv „Black fairy tail“ ili u prijevodu „Crna bajka“, a dizajnerica je na takvu ideju došla za vrijeme skiciranja kolekcije želeći putem iste prikazati pouku djela te borbu dobra i zla.

Kampanju obilježava snažan kontrast, odnosno haljine prevladavajuće crne ne(boje), koje simboliziraju neke manje lijepe trenutke, a snimljene su u prirodi kraj potoka, znaka života i novog početka. U skladu s inspiracijom, kolekcija krojevima i siluetama podsjeća na davna vremena dok joj materijali poput čipke, tila i svilenog tafta u pojedinim modelima, pružaju dozu damske elegancije. S druge pak strane, elegantno se isprepliće s damskim rock stilom što je postignuto stylingom. Kolekcija, s haljinama u prvom planu, namijenjena je ženama snažnog stava, ambicioznima ali s daškom djetinjeg duha kojeg se ne boje pokazati. Takvu ženu u ovoj modnoj priči utjelovila je bivša Miss Universe Dalmacije Antea Valenta, koja i privatno nosi „JB“ kreacije.
Premda je najčešće sklona ekstravaganciji, dizajnerica Bošnjak još jednom je pokazala kako se odlično snalazi i kada kreira jednostavno i elegantno.  Potrebno je napomenuti da ovom kampanjom najavljuje prvu samostalnu reviju koja će se održati sredinom prosinca u Splitu gdje je nedavno pokrenula i vlastitu modnu agenciju.


FOTOGRAFIJE: promo fotografije

Posted by on Oct 4 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010