whattafashion.com

Kristina Lumbar: Modna scena puna je zavisti, klanova, svađa i podmetanja!

Ugostili smo našu poznatu manekenku Kristinu Lumbar i zamolili ju da nam prokomentira svoju najnoviju kontroverznu izjavu koja bi mogla uzburkati duhove domaće modne scene.

Nedavno si za jedan portal izjavila da bi voljela da na našoj modnoj sceni nema klanova, svađa, zavisti i podmetanja. Možeš li nam malo pojasniti o kakvim se klanovima i podmetanjima radi?

Izjavila sam što bih ja kao pojedinac voljela promijeniti na modnoj sceni; voljela bih da se svi udruže i da nema klanova, svađa, zavisti i podmetanja!

Netko je nedavno dobro usporedio – svjetske metropole imaju po jedan fashion week, a u maloj Hrvatskoj su se otvorila po 4 i više.

Kad ne možeš doći na red svojim radom i zalaganjem, očito je najlakše u Hrvatskoj pokrenuti svoju manifestaciju i zaposliti svoje bliske prijatelje i rodbinu. Pošto ih kod nas ima 3, svatko ovdje nađe svoje mjesto pod hrvatskim zvjezdanim modnim nebom.

Općepoznato je da određene agencije pokrivaju određeni događaj, (ostale cure iz drugih agencija ostaju nezaposlene) pa tu dolazi do razmirica, do te mjere da se čak priča o bacanju uroka. Modni agenti su zbog posla godinama posvađani.

Kako sve u Hrvatskoj kasni, općepoznato je da tako kasne i manekenski honorari. Ako je vjerovati ostalim hrvatskim manekenkama, skromni manekenski honorari debelo kasne, zbog čega su javne prozivke za neplaćanje sve češće. I sudski sporovi.
Naša dizajnerica sa svjetskom adresom davno je izrekla sličan savjet – dala je jako dobar savjet ljudima koji se bave modom u Hrvata. “Mislim da se modna scena u Hrvatskoj mora ujediniti. Besmisleno je imati toliko modnih događaja, snaga je u ujedinjenju i slozi, tada bi ispalo najbolje od svega”, zaključila je sjajna Ivana Omazić.

Pa da zaključimo temu članka, prateći sve fashion weekove u Hrvatskoj, mogu reći da je svaki dotjeran do najsitnijeg detalja i kao svaki ponosni Hrvat uvijek ispratim takvu manifestaciju radno ili kao gošća; treba podržati mlade nade – hrvatske kreatore, mlade cure koje traže svoje mjesto u medijima i mlade PR stručnjake sa svjetskom vizijom.

Možda da su svi spojeni u jednom, ne bi se istaklo toliko pojedinaca jer manja zajednica iznjedri pojedinca. Kad je masa, teško je opstati, pregaze te, osim ako nisi jedinstven, a takvih kod nas ima malo. Savjetujem cure da budu svoje, ne kao kopija njih stotinu. Pogledajte Andreja Pejića – on je ON, i kao takvog ga vole .

Sretno …. I trk na Fashion week – kupujmo hrvatsko!

Interview by Durica

Posted by on Mar 23 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010