whattafashion.com

U gostima: Braća ŠirokaTko je zapravo braća Široka?

Trenutno zadnja generacija filigrana u našoj obitelji i našu tradiciju nastavit će naša djeca. Zanat smo naučili od naših očeva i djedova i s ponosom ga čuvamo.

Izgradili ste uspješan brend naziva „Prirodan nakit“. Odakle to ime i što ono zapravo predstavlja?

Tako je. Uspješni smo i zahvaljujemo se svima koji su nas kao takve prepoznali i poklonili nam svoju vjernost. Sam naziv izašao je iz materijala koje koristimo u radu, a sve redom su prirodni poput zlata, srebra, dragog i poludragog kamenja i koralja.

 

Odakle crpiš inspiraciju za svoje kolekcije?

Crpimo je iz svega. Znamo po nekoliko sati sjediti i samo razmišljati o tome što bi mogli proizvesti. Na našim noćnim ormarićima su nam do glave često i blokovi ukoliko nešto osmislimo u snovima ili ne naglo probudimo pa da to odmah zapišemo i skiciramo.

 

Gdje se vidiš za par godina?

Na pustom otoku

Kakvo je tvoje stajalište o hrvatskoj modnoj sceni gdje si i sam sudionik?

Nećemo lagati, ali teško je. Svi se trudimo, svi. Od nas dizajnera nakita pa sve do dizajnera odjeće. Svi se trudimo da budemo što bolji i da se profiliramo. Osobno se divimo nekim dizajnerima koje vidimo na našoj sceni poput Alduka, Zigmana, sestara Boudoir itd., te nam je čast što smo često pozvani da dođemo pogledati FASHION.HR ili CRO A PORTER.

 

Što misliš o svojim kolegama?

Sve najbolje. Na kraju krajeva ne možemo misliti ništa loše jer smo sa svima u odličnim odnosima. Znamo koliko se trude, a oni znaju koliko se i mi trudimo.

Koliko je zapravo teško uspjeti u poslu kojim se baviš?

Teško je. Tko god kaže da nije –  laže. Danas je mnogo ošvrljeg rada koji baca sjenu na kvalitetu, ali baš zahvaljujući platformi poput KoRčUlA inspirira imamo prilike pokazati se u najboljem svjetlu. Nije teško uspjeti ako imate talent za to jer u moru svega i svačega ono kvalitetno se prepozna i ispliva na površinu.

 

Što nam pripremaš za nadolazeću sezonu KI2012?

Mnogi nas to pitaju i uvijek se samo slatko nasmijemo jer ove godine pripremamo brutalan povratak. Iznenađenje za sve. Ono što ćemo otkriti je da će to biti ženska klasika – pa se Vi sada mislite na što smo TOČNO ciljali.

Koje materijale koristiš u izradi svojeg nakita?

Koralji, srebro, zlato, drago i poludrago kamenje naš su temelj.

 

S kojom bi osobom volio surađivati?

Hmmmmmm. O tome konkretno nismo razmišljali još, ali sve opcije su otvorene i karte su na stolu

 

Posted by on Mar 30 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010