whattafashion.com

Whatta man & model!!! Made in Croatia

Poznajete li ijednog mladog muškarca koji rastura pravo, pojavljuje se u reklamama i u sapunici, s nogu vas može oboriti jednim karate udarcem, a nakon toga vam izrecitirati nekoliko stihova? I uz sve to navedeno je još i bezobrazno zgodan?! Ne poznajete, i mislila sam da je tako.Onda je vrijeme da vas upoznamo s jednim! Samo za vaše oči – Denis Lesjak!

Kako se jedan student prava našao u ulozi modela?

Oko odabira faksa nikad nisam dvojio, od početka sam znao da jedino želim studirati pravo, pa sam tako to i upisao, a cijela ta priča o meni „modelu” je zapravo ispala jako spontano iz razloga što sam se do prije 2-3 godine bavio karateom, ali povrede i operacije dovele su do toga da sam prestao s natjecateljskim dijelom, a nastavio samo rekreativno i tako imao više vremena za isprobavanje novih stvari što me dovelo do ove kombinacije – student prava u ulozi modela.

Koliko ti se djevojaka javilo nakon što si osvanuo u rubrici Bezobrazno zgodan časopisa Cosmopolitan?

Hmmm, to me valjda nikad neće prestat’ progonit’, je l’?!

Iako nisam pretjerano ponosan i zadovoljan što sam to odradio u ono vrijeme jer sam bio još mlad i sav nikakav, al’ radoznalost je ipak bila jača, pa sam se na kraju odvažio i snimio to, moram priznati da je bilo podosta zanimljivih situacija taj mjesec; sjećam se jednog poziva na maturalnu zabavu od neke nepoznate cure…

No, definitivno najveća korist tog snimanja bilo je poznanstvo s fotografom Goranom Čižmešijom koji me, uz nekoliko konstruktivnih savjeta i naknadno prvim upotrebljivim fotkama, uputio u cijeli taj svijet.

Postoji li poveznica između karatea i poezije, budući da si se okušao i u jednom i u drugom?

Mislim da ne postoji nikakva velika poveznica između tih dviju stvari zato što je karate bio sport kojim sam se počeo baviti sa 7 godina, a pisanje poezije faza koja me držala samo jedno vrijeme i prošla.

Što smatraš najvećim dosadašnjim uspjesima u modnom svijetu?

Možda najveći projekt do sada je bio onaj za BIPU prije nekih godinu dana gdje smo snimili TV reklamu i print, pa su jumbo plakati bili posvuda. U zadnje vrijeme radim dosta zanimljivih stvari, a sljedeći korak je preseljenje u Zagreb i nada da ćemo me uspjeti plasirati negdje “van”, što bi bio najveći uspjeh.

Koje bi modno snimanje izdvojio kao najzanimljivije dosad?

Aooooj, baš ne znam. Uglavnom su sva ta snimanja super, ekipa uvijek bude opuštena, cure budu zgodne, a meni bude odlično.

Bi li se zbog nekog modnog snimanja pristao ošišati na nulu ili tetovirati?

Na nulu bih se ošišao bez problema zato što sam i ranije tako nosio, samo puno više poslova dobivam kad imam kosu nego bez nje, ali ako određeni dobar projekt zahtijeva mene bez kose – nema problema. Tetoviranje za jedno snimanje je već pod upitnikom, ovisno o projektu i ovisno o tetovaži.

Bi li se ikada fotografirao bez ijedne krpice na sebi, a da je riječ o nekoj unosnoj modnoj kampanji?

– To ne bih, bar za sad ne. Jos uvijek sam u situaciji kada mislim da ću danas- sutra živjeti od prava i ne bi bilo bas zgodno da se negdje pojavljujem gol.

U kojim ti sve segmentima prethodno bavljenje sportom pomaže u karijeri modela?

Prije svega u tome što se kile nikako ne love na mene, nikad nisam išao iznad 85 ni u vrijeme treninga, ni bez njega, a i uvuče ti se pod kožu kad se 13 godina bavis nečim i onda više ne možeš samo sjedit’ doma nego te tjera na trening, što je, naravno, odlično i za karijeru modela, ali i za zdravlje općenito.

Kako je glumiti u sapunici Larin izbor?

O tom Larinom izboru se dosta priča iako imam sitnu ulogu gdje glumim mladog Tončija, ali to mi je prvo takvo iskustvo pa, iako nije neki “big deal”, meni puno znači za razbijanje treme pred kamerama i doživljavanje cijelog tog osjećaja kad si na setu, a oko tebe 30 ljudi samo da snimite minutu dobrog materijala.

Imaš li većih glumačkih ambicija ili će ti gluma biti samo hobi?

Gluma me jako zanima, pa mislim da ću se uključiti u rad nekog kazališta čim se preselim u Zagreb, a u kojem će se smjeru stvari razvijati, to nitko ne zna…

Planiraš li raditi u struci nakon završetka fakulteta?

Dugo vremena je to bio jedini plan, ali što više radim, to mi se više sviđa ovaj posao, pa je sve moguće. Jednoga dana možda budem odvjetnik, a možda i otvorim agenciju.

Kakva iskustva nosiš sa snimanju za Marlu? Sudeći prema fotografijama, čini se da si ostvario dobru interakciju s modelom?:)

Ivona je divna cura i odličan model, a svi prijatelji su me već pitali za nju! Istina da smo se odmah skužili i to se zasigurno može osjetiti na fotkama, pa zato s nestrpljenjem čekamo da izađu!

Kako se privatno odijevaš? Opiši nam svoj stil!

Uglavnom nosim sivu trenirku i to već jakooo dugo vremena i po njoj me se prepoznaje. Imam čudnu naviku da se vežem za odjeću i onda se teško rješavam starih stvari, pa uglavnom hodam u istome po 5, 6 godina! Naravno da se znam odjenuti ozbiljnije kad treba , ali ne volim pravila – šta mi se nosi, to odjenem.

Za kojeg bi kreatora volio snimiti kampanju?

Tommy Hilfiger mi ima super odjeću, pa bih jednog dana volio odradit’ snimanje za njega i da sve što nosim na snimanju poslije dobijem za doma :))

Kakve djevojke voliš?

Prije svega slatke i opuštene, nemam određeni tip djevojke i kod svake me privuče nešto drugo! Uvijek su mi zanimljivije one koje su van kalupa, koje me privuku na neki čudan način!

Jesi li trenutno zaljubljen?

Zaljubljive sam prirode, pa sam stalno zaljubljen, dovoljno mi je da napravim đir po gradu i zaljubim se par puta!

Gdje se vidiš u narednim dvjema godinama?

Uz malo sreće – pretrpan poslom negdje izvan granica Lijepe naše!

Denis Lesjak za HR modni brand MARLA ( link)

Foto: modelmayhem.com, marla.hr

Interview by Durica

Posted by on Feb 26 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Whatta man & model!!! Made in Croatia”

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010