whattafashion.com

What goes around comes around


Dok je, naoko, s mlakim interesom, proučavala ponuđene delicije na raskošno postavljenom švedskom stolu na coctail partyju koji je upriličio organizator modne revije, u sebi se smješkala i s nestrpljenjem čekala trenutak u kojem će početi ostvarivati svoj pomno osmišljen i u detalje razrađen plan.

Polagano je kružila po dvorani pogledom skenirajući prisutne uzvanike; bilo je tu svega i svačega, odnosno, svakoga – poznatih političara u skupocjenim odijelima, medijski razvikanih domaćih dizajnera, nekonvencionalno odjevenih pripadnika glazbene scene, nekoliko novinarskih piskarala, uvijek prisutnih napirlitanih posvuduša i jedan, samo jedan samoprozvani modni bloger koji je svoje ime učinio poznatim manjem broju zagriženih zaljubljenica u krpice i modnih freakova koji su pobožno pratili svaki njegov novi besmisleni post. Bio je loš, smatrala je, pošto je pročitala par njegovih tzv. tekstova koji su joj izmamili preziran osmijeh na lice. Osim što je bio još zelen, što se vidjelo iz aviona, i nadasve ishitren, bio je izrazito samoljubiv i nepismen, no činilo se da mu ništa od toga nije bilo bjelodano, budući da je ispod svake od tih nažvrljanih tričarija nailazila na gomile hvalospjeva i ljubavnih izjava, bez sumnje, proizašlih iz tipkovnica zaluđenih tinejđerica i glupavih modnih ovisnica.

Taj se fenomen, zaključila je, najvećim dijelom ipak moglo objasniti Kristijanovim fizičkim izgledom. Kristijan, u internetskim vodama poznatiji kao Chris, bio je u ranim dvadesetima, veoma atraktivne fizionomije na kojoj su se isticale nordijski plava kosa i nabildani mišići. Iznadprosječne visine, bilo ga je lako uočiti i u povećoj gomili ljudi, stoga ga je lakoćom locirala kod bara salata. Stajao je, drsko podignute brade, i nešto energično objašnjavao premršavoj djevojci pored sebe, očito modelu, koja ga je zaokupljeno promatrala, ni sekunde ne odvajajući pogled od njegovog muževnog lica.

Alana ga je nesmetano proučavala s pristojne udaljenosti dok je polagano ispijala liker od divlje trešnje koji joj je dodatno pojačao rumenilo na obrazima. Izraz lica joj se iz početnog smješka polagano pretvorio u prezir, a u konačnici u neki oblik sažaljenja.“ Jadniče“, razmišljala je, ponovno naglo razveseljena, „nećeš ni znati što te snašlo!“ Nedavno je ostala osupnuta kad su do nje došle glasine kako se dotični zelembać svojim wannabe balavim prijateljima pohvalio kako ju je povalio, i to, ni manje ni više, nego u – automobilu!
Nije mogla odrediti je li ju više razbjesnila laž o seksu s takvim nikogovićem, skandalozan izbor glagola koji je bio sinonim za spolni odnos ili, pak, izbor zadnjeg sjedišta automobila kao lokacije seksa, baš kao u starom hitu Bijelog dugmeta. Kako bilo da bilo, nije imalo smisla boriti se s tračevima; smatrala je to unaprijed izgubljenom bitkom. Međutim, nešto se moralo poduzeti, bila je sigurna u to. – Ako si se već hvalio da si me imao, onda ćemo poraditi na tome da laž pretvorimo u istinu, – mislila je. – A onda… – smiješkom je završila svoj unutarnji monolog i u tom trenu je ustanovila da je meta spremna za napad. Očito ga je vižljasta družica napustila i otišla napudrati nos ili što već ti modeli rade u toaletu, i Alana joj je uputila nijemu zahvalu jer joj je ostavila prostora za djelovanje. Uputila se prema blogeru žustrim korakom.

– Mi se ne poznajemo, ali ja redovito pratim vaš blog – lagala je laskavim glasom. Mogla je jasno opaziti kako se naglo uspravio od ponosa, a boja mu je udarila u obraze. „Kakav egoistični jadničak“ sućutno je pomislila.

– Ja sam Alana M. i dizajnerica sam, možda ste čuli za mene? – udvorno je nastavila.

– Da, zvuči poznato, možda sam čak i vidio neke slike s vaše revije nedavno, mislim – odvratio je s visoka. Suspregnula je navalu bijesa i udijelila mu očaravajući smiješak.

– Svakako mislim da biste ih trebali pomnije pogledati i prokomentirati na svom blogu. Ja se ne bojim kritika, spremna sam na sve – značajno je dometnula i koketno se nasmiješila polagano mu se promaknuvši. Pogled mu je kliznuo u njen dekolte i tamo se zadržao nekoliko sekundi. Bila je svjesna da se mlađahna manekenka može pojaviti svaki tren i da je krajnje vrijeme da se izgube iz tog iritantnog okruženja. Umočila je kažiprst u čašu s likerom, lagano ga polizala netremice ga gledajući u oči.

– Hoćemo li odmah ići pogledati tu kolekciju u moj stan? Ako se ne sjećate, riječ je o kolekciji erotskog donjeg rublja – stidljivo je šapnula. Iskusnim okom je vidjela da mu se dah ubrzao i uskoro su se našli u taksiju koji ih je vozio na adresu njegovog, a ne njenog stana na Zrinjevcu.

– Kod sebe imam svakakve igračkice – pohotno joj je šaptao inzistirajući da je odvede u svoju spavaću sobu. Već se u automobilu nije mogao kontrolirati pa joj je pokušao zavući ruku u gaćice, no čvrstim ga je pokretom zaustavila obećavajući mu užitke kakve nikada nije doživio.

*

Čim su došli u stan, maznim ga je glasom ponukala da se ulogira na svoj facebook profil kako bi joj mogao pokazati lascivne poruke koje prima od svojih mnogobrojnih obožavateljica, a kojima se hvalio čitavo vrijeme vožnje. Inzistirala je da ne pale računalo, već da to učini na njenom Iphonu, što je rado i učinio, šepureći se pritom.

*

– Još samo sekundu – viknula je, a onda se pojavila u prozirnom crnom grudnjaku i tangama u istom tonu, u vlastitoj kreaciji.

– I, što kažeš na moje dizajnerske sposobnosti?“ – narugala mu se dok je prilazila krevetu na kojem ležao okovan lisicama i s očitom erekcijom.

– Dragi, da ti pomognem… – mazno je govorila oslobađajući ga dizajnerskih bokserica. Uzela ga je u ruke i spustila se na koljena čitavo vrijeme ne skidajući pogled s njegovog zažarenog lica.

– Molim te, poljubi ga, diraj ga, mala…molim te!! – soptao je isprekidanim glasom.

– Naravno, ali prvo moram napraviti nešto što mene strašno pali, ok? – upitala ga je zavodničkim glasom.

– Da, da…požuri! – stenjao je. Ustala je, uzela Iphone, prebacila na fotografiranje i okinula fotografiju za pamćenje.

– Nemoj, nisam baš za fotkanje u ovakvom stanju,ne volim to!“ protestirao je snažnim glasom.

– Stvarno? – nije više ni pokušavala sakriti prezir u glasu.

– Zanimljivo…ni ja ne volim neke stvari, recimo, kad se balavac poput tebe hvali da me povalio u autu! – izgovorila je povišenim tonom. Ostao je širom otvorenih usta i vidjelo se da grozničavo traži izlaz iz situacije.

o su laži, ja nisam nikad… – pokušao je složiti klimavu obranu.

– Ne samo da si izmislio ono što se nikad nije dogodilo, nego si tu svoju maštariju i podijelio sa svojim balavim prijateljima – nastavila je, prekidajući ga.

Izgubio je kontrolu te se počeo bacakati po krevetu urlajući: – Skidaj mi te lisice i goni se van iz mog stana, kučko!“ –

Stajala je ne podižući pogled s Iphona i polagano izgovorila: – Ti si podijelio, a sad je vrijeme da ja podijelim!!“ –

Nije prestajao urlati: – Neeeeeeeee, ne radi tooooo! –

– Kao što si i htio, otići ću iz tvog stana. Kako bi Ameri rekli „I’ll let myself out!“ – veselo je zaključila.

– Ali, prije odlaska, kao što rekoh, vrijeme je za dijeljenje. Uvijek preferiram taj izraz – nastavila je – iako danas svi kažu „šerati“. –

– NEEEEE!!! –

– Zar nisi čuo za izreku „sve se vraća sve se plaća“? Ili na engleskom, jer ti tako voliš engleski , „What goes around comes around“? – ironično se nasmijala.

Pogledala ga je sažalno, dok je još uvijek urlao iz sveg glasa, a zatim je pogled usmjerila na fotografiju okovanog nagog wannabe blogera na Iphonu te odabrala opciju DIJELI.

Text by Durica

 

Posted by on Jul 24 . Filed under Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010