whattafashion.com

Kratke hlače mogu u ured, ali ne svaki!

Šorcevi za slobodno vrijeme su uobičajena stvar, ali za posao? Ako vam se nametnulo to pitanje, trebate znati da kratke hlačice i business idu zajedno, ali ne u svim djelatnostima. Primjerice, radite li na nekom klaisičnom radnom mjestu poput banke, osiguravajućeg društva, vjerojatno imate uniformu ili dresscode koji zahtijeva tamnije boje i nijanse te konzervativnije krojeve. Na nekim radnim mjestima prolaze culotte hlače, a na nekima, poput modnih uredništava, dizajn studija i oćenito umjetničkih djelatnosti, kratke hlače su poput svakog drugog odjevnog predmeta, ali trebate voditi računa o njihovoj kvaliteti, duljini, modelu, materijalu izrade i uklapanju u ostatak stylinga.

Također pripazite da vaša stražnjica ostane privatna zona, nemojte je naglašavati preuskim modelima kratkih hlača. Ovdje je riječ o kratkim hlačama, ne o hot pants i odjeći za scenski nastup. Kad je donji odjevni predmet uži i kraći, gornji treba biti raskošan, s detaljima. Ne smijete tada naglašavati dekolte, niti nositi prozirnu odjeću. Bluze i topovi, majice, najbolje da su šire forme, s prugicama ili cvjetnog uzorka, a  možete nositi i dolčevite, pulovere, majice plićeg ovratnika. Sve što je provokativno i sexy nema što tražiti u business stylingu.

Kad birate kratke hlačice za posao, zaboravite high heels jer djeluju preizazovno. Naime, iako vizualno produžuju noge, naglašavaju njihov oblik i ističu mišiće potkoljenice, što u uredskom okruženju djeluje provokativno i jeftino. Sasvim pristojno djelovat će obuća koja pokazuje gležnjeve i ima malu peticu, poput popularnih kittie sandala, slingback pumps. Za sve uredske stylinge vrijedi pravilo “manje je više”. Stoga, ne pretjerujte s modnim dodacima, ne kitite se nakitom, već same otkrivene noge su dovoljan eye catcher.

Posted by on Sep 28 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010