Kolumne Modni dizajneri Text by Marijana Skender

Vjera Viličnik osvaja London

Rijetki su mladi dizajneri koji imaju priliku predstaviti svoje kreacije na London fashion week-u. Unatoč mukotrpnom trudu i radu mnogih pozivnice za ovaj prestižni modni događaj rezervirane su samo za one najbolje i najustrajnije.

Jedna od takvih je i Hrvatska dizajnerica Vjera Viličnik. Zagrepčanka koja već više od pet godina živi i radi u Londonu, prošle se godine prvi put predstavila Londonskoj modnoj publici dok danas već nosi naziv “apsolutni favorit”.

Kritike upućene kolekcijama zasad su vrlo pozitivne pa stoga ni ne čudi što je njezin rad pohvalio slavni Tom Ford. Kritika struke za ovu dizajnericu uvijek je dobrodošla i bilo dobra ili loša tjera je da stane i preispita se.
Ipak iza uspjeha, kriju se mjeseci i godine  rada u velikim modnim kućama poput: Basso&Brooke, WGSN i Roksanda Ilinčić te vrhunsko obrazovanje u jedinoj preostaloj kući Ecole Lesage.

Iako je rad u svijetu mode prevrtljiv i nepredvidiv treba imati strast za stvaranjem,a za nju je važna spoznaja da je ovo posao kao i svaki drugi te da od njega treba preživjeti.
Očigledno je da ispred ove perspektivne dizajnerice stoji velika budućnost,a u pripremi je trenutačno njezina najnovija kolekcija za jesen/zimu 2012 koja će biti bazirana na divnim,toplim,sigurnim kaputima i prekrasnim ženstvenim haljinama.

Mi vam donosimo fotografije prošle kolekcije te se nadamo da ćemo Vjerine senzualne i ženstvene kreacije koje sve češće nalaze put do brojnih svjetskih modnih časopisa u skoroj budućnosti moći vidjeti na nekom domaćem fashion week-u, ali i u izlozima domaćih trgovina jer je uskoro u planu proširenje baze klijenata.

Text by: Marijana Skender

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and
Kolumne Text by Tomislav

Who? I. About? Tom Ford.

Ni jedan modni promašaj me nije inspirirao na moj novi tekst, u kolumnu, pa čak ni potreba za savjetovanjem što