Interview Models

U gostima: Aleksandar Jankov

Tjedni mode su za nama, sliježu se dojmovi a dizajnerima i modelima pristižu nove ponude  zahvaljujuć nastupu na sceni. Zavirili smo u susjedstvo, pogledali revije na Serbia Fashion Weeku i na pisti primijetili neka nama vrlo dobro poznata lica. Ugostili smo mladog manekena i voditelja Aleksandra Jankova!

Nosili ste revije na nedavno održanom Fashion Weeku u Beogradu. Kakvi su Vaši dojmovi?

U dosadašnjoj manekenskoj karijeri, odradio sam više Fashion Week-ova i sličcnih manifestacija i nekako se uvek iznova radujem svakom pozivu. Slobodno ću napisati a da ne zvučim pristrano da se izuzetno radujem što je postao običaj da se nedelja mode održava baš u mom rodnom gradu. Činjenica je da Novi Sad ima šta da prikaže i pokaže, prevashodno naseljen je lepim ljudima koji itekako obraćaju paznju na modu, što su svakako pokazale i prepune sale za vreme ovogodišnjeg Fashion Week-a.

Svaka čast organizatorima i svima što su učestvovali u realizaciji projekta. Ne znam šta bih još dodao, sem da sam prezadovoljan, srećan i da se radujem svakoj narednoj nedelji mode u Novom Sadu.

S kojim ste dizajnerima ostvarili suradnju? Čije ste modele predstavili ove godine na revijama?

Nosio sam modele sjajnog kreatora iz Rumunije – Florin Dobrea, čije bih kreacije svakodnevno rado nosio i Italijanskog kreatora Andree Lazzaria, koji je svojim modelima zaista razbio monotoniju materijala prisutnih na modnoj sceni. Hvala obojici na ukazanom poverenju.

Volite li više suradnju s domaćim ili stranim dizajnerima i zašto?

Hm.. nadam se da neću biti pogrešno protumačen, ali ne volim saradnju sa našim kreatorima. Ne iz razloga što ih smatram manje vrednim, daleko od toga, ali jednostavno sa strancima lakse komuniciram i sarađujem. I njihovi modeli mi lepše pristaju.

Koliko se dugo bavite manekenstvom? Jeste li član neke modne agencije ili freelancer?

 

Sada me zaista vraćate u detinjstvo, i drago mi je zbog toga. Manekenstvom sam krenuo da se bavim još kao pubertetlija. Po nagovoru majke postao sam član UMS-ove škole za talente, gde sam startovao sa prvim manekenskim angažmanima. Posle toga završavam stručnu manekensku obuku u modnoj agenciji Baron u Novom Sadu, i od tada kreću ozbiljnije manekenske stope.

Vaše mišljenje o modnoj sceni u Srbiji?

 

Mislim da nisam kompetentan da odgovorim na ovo pitanje. Poštujem svakog ko se bavi tim pozivom, ali u Srbiji još uvek nisam pronašao nikoga koga bih izdvojio. Previše za moj ukus tu ima svačega. Bar što se tiče muških krpica.

Ukoliko se osvrnem na ženski svet, izdvajam neponovljivu Vericu R., Zvonka Markovića i Vasilija K. Ali, generalno mislim da kada bi se većina oslobodila “estradnog kreiranja” sve bi izgledalo daleko “ukusnijje”.

Kako ste se našli u medijskim vodama? Recite nam nešto više o svom voditeljskom poslu.

 

Mislim da je mikrofon i crveno svetlo na kameri mene pronašlo. Od malena volim medije i nekako se vremenom sve postavljalo na svoje mesto. Nakon završene škole Udruženja Novinara Srbije, dobio sam ponudu od jedne Tv stanice u Novom Sadu, gde sam se vremenom ostvario i u autorskom delu, i tako kreću da se nižu projekti vezani za novinarstvo tj. voditeljstvo. Mnogo odrađenih emisija sadrži moja biografija, na koje sam ponosan.. Top Ten, Puls grada, Pashion4Fashion, Biber, Veliki Brat Magazin… i mnoge druge.

Poznati ste i po vrlo osebujnom modnom stilu o kojemu smo već pisali. Recite nam više o svom modnom izboru, koje dizajnere privatno nosite, gdje najčešće kupujete.

 

Pre odgovora, zahvaljujem Vam. A svoj stil ne znam kako da definišem. Mislim da bi to najpre bilo, udobno-sportsko sa elegantnim primesama oblačenje. Zaista volim da se igram sa garderobom i kombinovanjem. Volim raznolikost, kroz materijale, boje, krojeve, modne dodatke… Sve samo da je bar malo drugačije a da ne prelazi granicu umerenosti. Nisam pristalica da pošto-poto moram nešto obući samo zato što je potpisano i etiketirano. Više brendova “krije” moj ormančić, ali nisam rob. Npr. Dobre-ovu kolekciju, kao što napisah, celu bih rado poneo.

Planovi za budućnost su?

 

Ovo je preteško pitanje za mene, verovali ili ne. Mnogo je planova u “izgradnji”. Izdvajam možda ukoliko se sklope sve kockice odlazak u Ameriku – što se odnosi na modeling. I svakako da sam otvorenog duha za nove projekte i angažmane.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Marla Models Modna fotografija

marla-photoblog

marla-photoblog – dnevno/tjedno nove MARLA fotografije