Kolumne Text by Dunja

Ankle Boots – So Hot!

Kiša, snijeg, suho vrijeme, opet snijeg, kiša…Već smo duboko zagazili u zimu, pa su nam sve vrste čizama postale svakodnevna opcija.
Zadnje dvije, tri sezone ovakvo, vrlo promjenjivo  vrijeme uljepšavam si  najdražom obućom za jesen  i zimu– gležnjačama! One sada doživljavaju svoj vrhunac, kako u uličnoj modi, tako u high fashionu. Moja kolekcija gležnjača stalno se širi, imam lijep broj pari i naprosto ih obožavam.

Od lakiranih i brušene kože, preko kombinacije materijala, tvida, krokodilske ili zmijske kože, pa sve do vintage chic i  street elegancije, sve je ove sezone prihvatljivo i poželjno. Iako ih nosim uz gotovo sve, uvijek sam na oprezu. Naime, poznato je da gležnjače vizualno skraćuju nogu, pa treba biti pažljiv pri odabiru odjeće uz koju ih nosite. Ukoliko nosite ravne gležnjače, one će lijepo stajati na traperice skinny modela – ako su gležnjače malo šire oko noge, nogavicu možete gurnuti u njih, što se meni posebno sviđa.

Naravno, nogavice idu u gležnjače samo ako je uzak model hlača ili ako su u pitanju leggings; traperice ili hlače šireg modela nemojte nositi na taj način jer ćete djelovati neuredno i neprivlačno.

Jasno je da peta ne služi samo dodavanju centimetara na visini, već i vizualno izdužuje nogu, stoga su gležnjače na petu puno zahvalnije od ravnih, u kojima biste mogli izgledati koju kilicu deblji. Nemojte nositi haljine nedefinirane dužine, odnosno ni kratke ni dugačke – ovaj tip obuće odlično ide uz haljine malo iznad koljena ili kraće a dobro izgleda i na izrazito duge haljine ili hlače.

Ne mogu se odlučiti koji mi je najdraži par, ali svakako moram izdvojiti svoje crne lakirane Stefanel gležnjače! Uzela sam ih za 400,00 kuna (SALE naravno :-)) prije dvije godine i naša ljubav još traje – mazim ih i pazim, pa su stvarno kao nove!

Kako su prilično uske, nosim ih na tunike i leggings ili haljine; na hlače većinom nosim ravne smeđe, koje sam kupila u Bati. Da, ravno nosim samo preko dana i to kad imam milijun obaveza po gradu, pa odlučim poštedjeti svoja stopala od visokih peta taj dan.

Ne volim kad netko kaže da ne može naći gležnjače po svojoj mjeri. Klasične crne, sive ili bež, japansko crvene s predivnim dezenima,  indigo plave na vrtoglavu petu, smaragdno zelene od brušene kože, potpuno ravne… Tanke ili deblje pune pete, u špic ili zaobljene, gotički ili vintage stil…

Ma joj, od svakih bi barem po jedne! Ili je problem u meni i mojoj kontroli, ili oni koji ne vole gležnjače trebaju pod hitno na kontrolu svih ‘modnih’ osjetila, koje nam je priroda podarila.

Text by Dunja Vidak

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and
Kolumne Text by Tomislav

Who? I. About? Tom Ford.

Ni jedan modni promašaj me nije inspirirao na moj novi tekst, u kolumnu, pa čak ni potreba za savjetovanjem što