Interview Kolumne Text by Marijana Skender

CLASH OF 9: Naše kreacije namijenjene su svim ljudima!

Ove sezone na nedavno održanom Dove FASHION.HR-u u sklopu platforme “LIFT by Perwoll” predstavilo se devet mladih dizajnera u sastavu:  Iva Pirjevac, Nikola Barbir, Mirela Noršić, Adela Kliškić, Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Koštić, Dalibor Ujlaki i Katarina Pohl.

Zajednička suradnja rezultirala je iznimno nosivom i inovativnom kolekcijom koja odiše pozitivnom energijom i mladenačkim entuzijazmom.

S “CLASH OF 9” porazgovarali smo o predstavljenoj kolekciji i planovima za budućnost…

 

Kako je nastao “CLASH OF 9”?

Kao ideja, nastao je na zajedničkim kavama između predavanja, a ideja je zaživjela kada smo odlučili svi kolektivno početi živjeti modni dizajn, umjesto da ga samo studiramo na fakultetu s kojim smo svi pri kraju, a posla nema.

Koja je bila glavna inspracija predstavljene kolekcije?

Inspiracija je krenula od mode 20-ih godina, s elementima renesanse na način da smo je ubacili u Englesku klasiku. Krajnji rezultat je devet različitih viđenja istog, koja su zatim stilizirana i ispremještena po modelima i to po principu: “ovo bi moglo funkcionirati s ovim”.

Iako većina nas misli da zna tko je što dizajnirao, vrlo vjerojatno je da su u krivu. (smijeh)

 

Obzirom da je vaš tim sastavljen od devet članova, koliko je bilo teško uskladiti devet različitih ideja i vizija i spojiti ih u jednu povezanu cjelinu?

Prvo smo se složili oko početne inspiracije. Manje-više smo na takav način rada naviknuli na fakultetu. Dobiješ temu, doneseš mape, a kad ono devet različitih mapa. Isto je bilo i sad, samo smo ovoga puta tih devet različitih mapa staylingom povezali u cijelinu.Kad na to sve dođe šminka, frizura i glazba na reviji, sve nekako sjedne na svoje mjesto.

Pogotovo kad imamo podršku FM-a i How Convinient-a, pa oni naprave glazbu koja istakne raspoloženje kolekcije. Doduše, dogodilo se da smo sa par odjevnih predmeta svi imali baš istu skicu.

Kome su namijenjene vaše kreacije,kakve osobe vidite u njima?

Naše kreacije su namijenjene svim ljudima. Kad bi krenuli nabrajati, obzirom da nas je devet, na kraju bi stigli do manje-više istog odgovora.

Gotovo svi članovi vašeg tima imaju barem jednu nagradu struke, a i na DFHR-u dobili ste jako pozitivne kritike, koliko vam to znači kao pojedincima i kao timu?

U šali volimo reći da smo na Modnom ormaru pokupili sve što se pokupiti može pa smo sad krenuli dalje, a platforma LIFT by Perwoll u sklopu Dove FASHION.HR-a nam je upravo to omogućila.

Smatramo da je poprilično ugodno dobiti priznanje/pohvalu kako od struke tako i od potencijalnih klijenata. No to samo znači da idemo u dobrom smjeru, imamo još puno toga za naučiti.

Što možemo očekivati od “CLASH OF 9” u budućnosti, kakvi su vam planovi?

Sad se malo odmaramo, neki rade na diplomskim radovima neki rješavaju zadnje ispite.

Nakon toga ćemo se uskoro ponovno sastati sa novim skicama za iduću kolekciju čija će izrada trajati puno dulje od dva i pol tjedna i u kojoj ćemo nastojati izbjeći greške koje smo napravili sada.

Nije ih bilo previše, i uglavnom smo ih osjetili po džepu. (smijeh)

Foto: Zvonimir Ferina

Text by Marijana Skender


Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže