Kolumne Models

Ekskluzivno!!! FRESH FACES 2011 contest by MODELMANAGEMENT.com

U današnje vrijeme hiperprodukcije modnih  agencija, natjecanja svih vrsta ljepote pa sve do modnih događanja strukovne i celebrity razine, doista  se priupitamo što je čemu ili bolje reći kome svrha? Dok će mnogi s mnogo lažne skromnosti govoriti o kreativnim projektima, pomicanju granica mode i dizajna, davanja prostora talentiranima, što dizajnerima a što modelima, makeup artistima i frizerima, u konačnici svjedočimo medijskoj pompi u cilju samoreklamiranja organizatora i samoj zaradi koja ne može biti isključena.

Dakako da nije sve toliko površno kako se na prvu čini, jer je uvijek moguće pronaći i iznaći mjesto, način i podneblje koje stavlja kao imperativ kvalitetu i inovativnost a nikako kvantitetu! Na tragu te pozitivne činjenice, malo ćemo se dislocirati zemljopisno od našeg podneblja, iako u vremenu interneta zapravo ne postoji nedostupnost događanja, mjesta  i informacija. Kako je u današnje vrijeme poprilična zasićenost svime, na velikom značenju dobivaju kreativnosti koje objedinjiju jednostavnost, inovativnost i praktičnost. Trag takvog značaja bilježi jedan poprilično jednostavan i pragmatičan projekt Fresh Faces Contest by Modelmanagment.com! Projekt u režiji njemačke produkcije i vlasnika Andreasa von Estorffa s prebivalištem u Barceloni (Španjolska).

Što se točno događalo u Barceloni, 1 dio.

[vsw id=”7bPkKb68BZo” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Modelmanagment.com je projekt koji objedinjuje sve segmente modne industrije na jednom mjestu, i to redom modele, fotografe, dizajnere, agencije, makeup artiste, frizere, stiliste, zapravo sublimira cjelokupnu ponudu što je za modnu industriju neophodna.

Naš model Marko Luka Pudina i sam je bio jedan od 12 finalista ovog velikog natjecanja, izabran od 30 000 prijavljenih (??!!). Težini natjecanja svakako pridonosi etablirani tim profesionalaca: fotograf Sergio Cattavelli (objavljivan u Vanity Fairu, Elle-u, H Magazinu), radio saVivienne Westwood, Skunk Anansie, Amandom  Lepore, Natashom Poli, Agyness Deyn, Garrethom Pughom); fotograf Victor Moscardo (radio za Dolores Cortes, brojne naslovnice svjetskih modnih časopisa), ekipa visažista na čelu sa Ivanom Gomezom koji se može pohvaliti portfoliom rada za Escadu, Laurel, Louis Vuitton, Armand Basi i mnoge druge.

Styling su potpisale Mayte de Inglesia (model, stilistica, fashion blogerica) te Dixi Romano inače fashion stilistica talijanskog Voguea. Za catwalk training i koreografiju bila je zadužena članica žirija španjolskog top modela Marie-Ange Schmitt-Lebreton (radila za Intimoda, Gaudí Novias, Pasarela BCN, Gaudí Fashion Week).

Što se točno događalo u Barceloni, dio 2.

[vsw id=”BUy2R7yS8ks” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Natjecanje Fresh Faces dakle svakako otvara vrata i velike mogućnosti svakome tko je involviran na ovaj ili onaj način uz modu, ili jednostavno  želi kročiti putem koji omogućuje arfimaciju u modnom svijetu.Takav pristup modi i onima koji sudjeluju u oblikovanju mode, pojednostavio je dostupnost i interakciju kroz buduću suradnju poglavito novopridošlima, prije svega modelima s jedne strane i već etabliranim fotografima, dizajnerima i modnim prezenterima s druge strane. Taj koncept još više dolazi do izražaja kad spomenemo činjenicu poprilično kompleksnog ulaska i uspjeha u svijetu modne industrije, zloporaba novopridošlih i lažno prezentiranog blještavila koje biva prisutno na ovaj ili onaj način.

Što se točno događalo u Barceloni, dio 3.

[vsw id=”VuVgMMDMOnU” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Stoga uvelike palac gore projektima koji su na tragu inovacije koja uključuje nove snage i nove talente a nikako nije rob ustaljenih shema što imaju za zadatak na što brži način pokupiti lovu, marketinški se izprezentirati u lažnom sjaju tako da će se pozvati sve i svakoga da prisustvuje nekom događanju, poprilično lošem prepoznavanju dobrih, inovativnih i ne copy/paste  dizajnera te modela s kojima se može s puno expresivnijim i upečatljivijim dosegom iznijeti revija i dizajn što ga nose.

Što se točno događalo u Barceloni, dio 4 i dio 5.

[vsw id=”3dWmCfiTmSw” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

[vsw id=”LJQQc89di9I” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Ograničavanje mladih i novih snaga nikako ne može biti dobitak za modu štoviše, svježina i obzori što ih novo vrijeme i novi ljudi nose a u spoju iskustva s već prisutnima otvara nove vidike i velike mogućnosti za napredak, što nam je i cilj!

Runway show, Maquinista, 1500 gledatelja

[vsw id=”D-lviaWxshY” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

I na kraju, jedno pitanje za vas! Znate li tko je novi kolumnist whattafashion.com, vašeg omiljenog modnog i lifestyle portala? Pogađate, naš predstavnik u Barceloni, Marko Luka Pudina!!!
Upoznajte Marka preko interviewa koji je dao za naš portal: Whatta model!!! Marko Luka Pudina

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Marla Models Modna fotografija

marla-photoblog

marla-photoblog – dnevno/tjedno nove MARLA fotografije
Marla Models Modna fotografija

Yes! We did it!!!

marla-photo.com got a NEW DESIGN ….