Inspiracija Kolumna by Nives

Evo što muškarce vuče ženama slobodnijeg vladanja

Imam te neke neobične hot pants iz Sisleya, preko kojih je mikro suknjica i žniravci sprijeda, koje sam nabavila u dvije boje, u Osijeku, još pred trinaest godina. Rado ih nosim i nećeš vjerovati, iako se moja figura promijenila nakon poroda, u donjem dijelu, još uvijek u njih stanem, zahvaljujuć dobrom kroju i velikom udjelu pamuka. Jedva prekrivaju rit i najiskrenije, najradije ih nosim po doma i na plaži jer se čini da ispod te mikro suknje nema baš ničega osim gaćica, a možda ni toga. Svima koji su me u njima vidjeli, morala sam podvrnuti rub i dokazati da ispod suknjice postoje kratke hlačice.

Tog ljetnog popodneva, stigla mi je neka pošiljka koju sam trebala zadnji čas pokupiti na pošti i s obitelji krenuh do grada.

– Ajde požuri se, zatvorit će ti poštu – viknuo je dragi za mnom, kad sam poskočila na stepenice, u namjeri da se presvučem.
– Nemaš vremena, ajde, možeš i takva, super izgledaš.
– Ma ne mogu, vidjet će me netko.
– Pa ljeto je, četrdeset stupnjeva, nećeš nositi trenirku, možeš, izletit ćeš iz auta, pokupit paket and that’s it. Pet minuta posla.

Pred poštom sam stvarno izletila i projurila prema stražnjem prolazu, kojim inače nikad ne idem. Bili su radovi na cesti pa je to bio jedini prolaz prema ulici i kaj nisam naletila na četiri glasna mužjaka, koje je oduševio prizor i s kojima sam se morala mimoići na uskom putu.

Naprosto obožavam naguravanja, na trošnim daskama iznad rovova, koje su tako ležerno za sobom, ostavili rasturači asfalta, radnici vodovoda i inih djelatnosti, a još više kad su popraćena komentarima. Onako oskudno odjevena, nisam ih ni mogla izbjeći, a tako ni pritisak pogleda, kad sam prešla preko trošnog mostića.

Osjećala sam se kao da gradom šećem u bikiniju jer sva četvorica su se zabuljili pa još i okrenuli za mnom, zapiljili u pozadinu. Da je barem ostalo na tome, ali bilo je i dobacivanja, no kako nisam bila raspoložena za reakciju, šmugnula sam iza ugla.

Moja pojava u oskudnom stylingu, bila im je izuzetno zanimljiva i zabavna, kao i svima kojima sam dala priliku da me vide u toj neobičnoj kreaciji. Eto to ti je muški rod, prošlo mi je kroz glavu. Ne samo da ne kuže žensku modu, muškarci su uvjereni da se mi, žene, uvijek dotjerujemo radi njih, iz istog razloga da se i oskudno oblačimo, čak i za ulicu, a posebno je to običaj na Balkanu. Uvjereni su da sve ističemo naše atribute, namjerno, radi osvajanja i sve, baš sve, gledaju kroz seks, mladi i stari, a posebno kad se ukaže prilika. Uvjereni su da nas mogu osvojiti, nekad i vrlo glupim forama i nekad se čini da neki doma uopće nemaju ogledalo ili pak igraju na sve ili ništa, otporni na sve moguće ženske udarce. Ali nisu u pravu, barem što se mene i meni sličnih tiče.

Sve ono što mi je nekad imponiralo, kao klinki, od nabacivanja do promatranja poput seksualnog objekta, već dugo, jako dugo, ide mi na živce. U razdoblju dok sam i sama istraživala svijet i bila opsjednuta svojim dobrim fizičkim izgledom, a to je bilo pred nekih dvadesetipet godina, sve mi je to bilo simpatično, zabavno i nisam ni pomišljala da nekome time činim štetu, iako sam na to više puta bila upozorena.

Bio je to neki mladenački inat, bunt i želja za dokazivanjem samoj sebi, ali vremenom sam ušla u neka druga društva, u kojima takvo vladanje više nije bilo simpatično i dobrodošlo.

Danas mi se ne da slušati gluposti ni komentare mog izgleda, posebno od osoba s kojima nemam ništa niti ću imati, niti ih privatno poznam jer ja tim muškarcima ne mogu dati ništa osim poznanstva, prijateljstva, s obzirom na moj privatni život. Nema stoga ni smisla da nekog palim svojim izgledom, što imam od toga? Što neki muškarac ima od toga? Nisam tip koji bi muškarcima nudio svoje tijelo, putem slobodnijih sličica, radi zadovoljenja njihove znatiželje, štoviše, smetalo bi me da me se doživi kao seksualni objekt, iz raznih razloga, a pogotovo od nekih nakaznih likova i psihopata. Ali čini se da modernim ženama baš i nije puno na pameti kakav rizik takvo vladanje nosi jer ne razmišljaju previše o svojim aktivnostima.
Nekad su roditelji kćerima govorili: “Uči, ako nećeš učiti, onda se zaposli, udaj, rađaj djecu ili budi kućanica. Samo me nemoj sramotiti i biti kurva.“

Kako se malo koja vidjela, u ranim dvadesetima, s bebom u naručju, a još manje s krpom i kuhačom, djevojke su se zbilja trudile, tokom školovanja, postići što bolje rezultate. Odnosi u društvu su štimali i ženama nije padalo na pamet otkriti previše kože, iz poštovanja prema roditeljima, ali i budućim životnim partnerima. Modeli su pazili na granice, bježalo se od etikete seksualnog objekta jer objekti su se smatrali lakim ženama. Slobodnije žensko vladanje nastojalo se što više prikriti i zataškati jer jednom dobivena etiketa teško se micala.

Danas su stvari malo drugačije, ostalo je ono „brzo se udaj, ak ti ne ide škola i to za bogatog“, a kako je sve manje roditelja koji uopće vode brigu o djeci i njihovom odgoju, žene se odgajaju same.

Primarna je tako zadaća svih kojima ne ide škola, što prije uloviti kakvog sponzora ili zaraditi na nemoralnim aktivnostima, dovoljno novca za fizičku preinaku, koja otvara put novim poslovima, mogućnostima i susretima. Iz prosječnih pa čak i ispodprosječnih lica i figura, pod skalpelom, skupim kozmetičkim zahvatima i pomagalima, izranjaju ljepotice, nekad prepravljene do neprepoznatljivosti.

Biti pevaljka ili glamour model, savršenog fizičkog izgleda, sponzoruša pa čak i elitna prostitutka, sad je IN, to se traži, a ne ženski mozak, nad kojim pobjeđuje čak i ženska pozadina, koja je sve veća i veća.

Zapravo su tužna vremena došla, da čak i visokoobrazovane žene, odbacuju svoje diplome radi prizemnih strasti, novih trendova i lako zarađenog novca, a muškarci, umjesto da ih odgovaraju od ove zabave i da osmišljavaju poslove, u kojima će njihov intelekt doći do izražaja, još i potiču na nemoral.

Stvaramo tako društvo konfuznih likova, koji svemu nalaze prigovor, a sami sudjeluju u modernom cirkusu i kreiranju kaosa. Tko god kaže da je ovo doba, vladavina žena, jako griješi. Ovo je čista dominacija muškaraca jer upravo radi njih se radi čitav spektakl. On se ne radi zbog ženskog, nego muškog tržišta. Muškarac iskorištava ženu, možda i više no ikad, troši ju kao svježe voće, ona je njegova igračka, a kad mu dosadi, zamjenjuje ju novom. Ne iskorištava žena muškarca.

U prilog toj tvrdnji idu izjave tipa “ja si to pogledam, konzumiram, ali si ne želim za po doma”, “meni ne treba kurva i ženska nad kojom se samozadovoljava stotine, tisuće napaljenih muškaraca, meni treba normalna, pristojna žena, dama”.

Zato se pitam, kako nekim ženama ne smeta, da ih se na taj način promatra i tretira. Kako im ne smeta, dati povoda, da netko komentira njihove grudi, stražnjicu, čitav stas pa čak i otvoreno daje do znanja pred svima, posebno na društvenoj mreži i to kriminalnim, vulgarnim rječnikom, da bi rado istraživao njihove krivulje i jahao njihovim brežuljcima. I općenito, kako neke žene stalno imaju potrebu, osvježavati profile svojim goluždravim figurama, koristiti svoje tijelo za zavođenje i to tuđih muškaraca. Jer nema garancije da na neke profile svraćaju samo oni slobodni, svi smo čuli da su mnogi brakovi i veze propali upravo zbog spomenutih izleta, a opasnost je tim veća, ako profil vrvi sličicama slobodnijeg sadržaja. U par navrata sam, sasvim slučajno naletjela na par ženskih profila čiji me sadržaj šokirao, a posebno neka muška imena koja su se tamo vucarala. Do kad će se iste žene opravdavati u stilu „ja sam samo stavila svoje fotke, nisam kriva ako sam nekog zaludila i sigurno on ne bi mene gledao, da u vašoj vezi sve štima“? Da, ali zašto one toliko provociraju, svojim slobodnijim fotografijama? Kad postoji provokacija i to drska, većih razmjera, postoji i prilika, velika šansa, da se upropasti nečija veza.

Što to dakle, muškarce vuče drugim ženama i to onima slobodnijeg vladanja i zašto ih toliko mame njihovi fizički atributi, a posebno pozadina, nametnula su se pitanja pa sam malo istraživala.

Zaluđenost ženskom pozadinom i to onom lijepog oblika i povećih dimenzija, ima puno razloga u genima i životu naših predaka, tako barem kaže znanost. Muškarce poveća stražnjica privlači jednako kao i ženske grudi, bokovi i tanašni struk jer za njih su oni simboli ženstvenosti i indikatori dobre plodnosti, koje nose u genima i svijesti, još od pradavnih vremena. S pop kulturom, glazbenicama poput Nicky Minaj, Iggy Azalea, J Lo, starletama i influencericama Kim Kardashian, njenim sestrama i sličnima, stražnjica je ponovno dobila na važnosti, ali i popularnosti. Pišu se čak i štiva, u čast većim pozadinama, a neka istraživanja kazuju, kako su žene s većim dimenzijama stražnjeg dijela tijela, pametnije. Neke su čak spremne i pod nož, u svoju pozadinu ugrađuju umetke, samo kako bi svijet uvjerile u svoju atraktivnost, ali i ispravnost ove tvrdnje. Samo kako bi zavele, osvojile i zaludile muškarce.

Koliko god ih neki vidjeli i dirali, oni dolaze po novu porciju, nove modele pozadina, bez obzira što imaju partnericu, posebno ako su egoistični i primitivnijeg uma.

Vjerojatno je čovjek, zadnji put, toliko bio opsjednut guzicama, u dalekoj prethistoriji. Kud god kreneš i što god pogledaš, u namjeri da poslušaš neku novu glazbenu stvar, posebno onu rap, hip hop, trap ali i deep house stila, odnekud se pojavi ženska guzica, često velikih dimenzija i preko cijelog ekrana, u oskudnom rublju ili čak potpuno otkrivena, a onda drmusa tolikom žestinom, da ti se zgadi gablec koji upravo žvačeš. Nekad si raspoložen odgledati spot do kraja, ali nekad ipak prebaciš na drugi kanal, no čini se da su neki muškarci uvijek raspoloženi gledati ženske pozadine i raspravljati o njima.

Jer oni bulje, maze, stiskaju, lupaju ženske guze, a neki su njima i opsjednuti.

Što je to dakle, što privlači neke ljude, tako snažno, za žensku pozadinu?

Teorija, da je figura poput pješčanog sata, atraktivnija jer sugerira zdravlje i plodnost, prilično je diskreditirana. Muškarci su evoluirali, tražeći žene prikladne za potomstvo. Ako je žena punija, posebno u donjem dijelu tijela, to je znak primitivnom umu. da ona ima dovoljno masnoće da može zanijeti. Ako su njene obline lijepo oblikovane, čvrste i okrugle, to znači da je vjerojatno mlada, a u doba pećinskih ljudi, to ju je činilo sposobnom da nosi dijete.

Prema sex expertu Ericu M. Garrisonu, autoru Mastering Multiple Position Sex, zona stražnjice je zabranjena zona, tabu, a kad je riječ o seksu, ima nešto animalno i prljavo u tome da slušate svoj primitivni zov i kršite pravila.

Nakon puberteta, spolni hormoni počinju diktirati raspodjelu masti u tijelu. Kod muškaraca, nakupljanje masti se događa u donjem dijelu tijela, u području trbuha, ali ne i pozadine. Kod žena je suprotno, masti se najviše nakupljaju u području stražnjice i bedara. Upravo to područje, zahvaljujuć masnoćama, postaje atraktivno i obiluje zanimljivim krivuljama.

Ipak, nisu svi muškarci opsjednuti ženskom pozadinom, njihovi interesi variraju među kulturama, tako barem kažu znanstvenici. Jedna studija kaže da Britanci, Španjolci i Portugalci preferiraju vitke žene dok latino ljubavnici i afroamerikanci, više vole zaobljenije figure, s većim oblinama, tijela s većim bokovima i užim strukom. Druga studija je pokazala da ima i puno muškaraca, koji prije primjećuju grudi na ženi, nego njenu pozadinu.

Tako čini se, postoje dva tipa muškarca, odnosno oni koji preferiraju pozadinu i oni koji preferiraju grudi.
S evolucijskog aspekta, sva je ta opsjednutost čudna jer pozadina nije baš tako bezazlena, ondje je anus, izvor bakterija. Ali opet, lijepo oblikovana guza asocira i na analni seks, toliko drag mnogim muškarcima. Thanks to the trend, doggystyle i spanking su popularniji no ikad, a analni sex postaje mainstream.

Dr. Gordon G. Gallup, Jr. sa Sveučilišta u Albanyju, dao je svoje mišljenje o razlozima, zašto su toliko cijenjeni uski struk i široki bokovi i zašto ih muškarci ocjenjuju tako atraktivnima. Po njemu, muškarci razmišljaju na ovaj način: „Ako žena ima uzak struk, nije trudna. Ako ima široke bokove, to znači da je njena tjelesna građa, odnosno skeletna morfologija, povoljna za puno neometanih poroda. ” Drugim riječima, u tom slučaju je poželjna za neobavezni seks, ali i za stvaranje potomstva.

Zanimljivo, zar ne? Ali mi žene, ne možemo se ne zapitati, koji je znanstveni razlog da muške pozadine smatramo slatkima. Nema neke posebne studije koja bi se time bavila, osim jedne, koja bi mogla odgovoriti na slična pitanja, koju je provela Dr. Kerri Johnson sa UCLA, specijalistica za psihologiju ljudske privlačnosti.

Njeno bi istraživanje moglo pojasniti, zašto se žene radije osvrću za muškarcima kad oni odlaze, nego dolaze. Žene zapravo ne privlači sama pozadina kod muškarca, već ih interesira njihov pokret, hod.

Heteroseksualne žene si prvo postavljaju pitanje, promatrajući muškarca dok hoda, je li to uopće muškarac i je li uopće muževan. Muška tijela koja su muževnija, ženama su atraktivnija. Nije pritom bitna sama stražnjica pri pokretu, već i ramena, koja su u nekom dobrom odnosu sa donjim dijelom.

Tako žene brzo donose svoj sud, već na osnovu muških pokreta. Za muškarce je pri hodu, karakterističan pokret ramenima sa strane na stranu, pomalo gegajuć hod, a za žene njihanje bokovima.

Dr. Louis G. Tassinary sa Texas A&M University-ja o tome kaže, da su pri muškom hodu, pokreti ramena vrlo slični prirodnom pokretu bokova, a pri ženskom je naglasak na radu bokovima, ponekad i pretjeranom. To bi otprilike bilo slično usporedbi hoda John Wayna i Marilyn Monroe. On je imao taj tipičan muževni hod, ona tipično ženski, ženstveni.

Prema znanstvenicima, ravna pozadina, neoblikovana, nije poželjna kod oba spola, posebno kod muškarca, ali jednako tako ni ona na steroidima. Imati ogromne mišiće nije isto kao i imati lijepo oblikovane, odnosno, atraktivnijima se smatraju umjereno napumpana tijela. Treba naći neki balans, zlatnu sredinu. Dok su premali mišići neatraktivni, preveliki se smatraju potpuno neatraktivnima i zastrašujućima. Prototip dobre figure je tijelo plivača, široka jaka ramena, snažan gornji dio, koji se postepeno sužava prema bokovima i jasno definirani mšići.

Takva figura žene najviše privlači, a s njom i tipičan hod, za sportaša, posebno plivača.

Ali najiskrenije, da sam solo, pa da u potrazi za rasnim mužjakom, naletim na nekog muškog komada, koji za profilnu i cover fotografiju ima sliku svojeg stražnjeg dijela tijela i brdo selfija figure, naročito pozadine, snimljene sa svih strana, mislila bih za njega da nije skroz čist u glavi. Ili je nadroksan ili pijan i to non stop jer kad dođe sebi, kad se otrijezni i dalje drži sliku svog dupeta na glavnim pozicijama. I ne bi se mogao izgovarati, kako radi na karijeri modela ili istu ima jer takve stvari ne radi niti jedan profesionalni model. Ako i ima fotografije slobodnijeg stila, one nisu vulgarne, odrađene su profesionalno i s dozom finog sex appeala, toliko dobro, da ni u njima ni u ponašanju modela prema fanovima, nema mrvice neukusa.

Bez za*********, ali ja bih mislila da je tom tipu, ma koliko bio zgodan, sva pamet u rektumu. Ne samo da bih ga izbjegavala, ja bih pobjegla što dalje od te spodobe. Jer poznato je, tko ima preveć u guzici, odnosno preveć guzice na društvenoj mreži, ima premalo u glavi, a kad ima premalo u glavi, to više nisu problemi, to je slučaj za promatranje i liječenje. Vrijedi za oba spola.

foto: Youtube, portaloko.hr

Nives Stepinac Grgurić ( pseudonim Nives Stern) autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalu portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr
Fan page: www.facebook.com/Nives-Stern-521741814648685/timeline/
Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name