Inspiracija

Fashion Theatre

Opatija uskoro sprema modnu reviju pod službenim nazivom FASHION THEATRE. Naziv potječe od Théâtre de la Mode (Fashion Theatre) koji je bio 1945-1946 touring izložba modnih lutaka, oko 1/3 ljudske veličine, izrađenih od najboljih pariških modnih dizajnera, osnovan u svrhu prikupljanja sredstava za preživjele u ratu i oživljavanje francuske modne industrije u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata.

Na ovogodišnjem FASHION THEATRE publici će svoje kreacije predstaviti tri mlade i talentirane dizajnerice iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Domaćin ovog zanimljivog modnog eventa je Beach & Cocktail Bar Coloseum koji slovi za jedan od najljepše uređenih lokala ovog tipa na Jadranu a smješten je na samoj plaži u strogom centru Opatije.

NEVENKA BUZOV – Nevenka Buzov studentica je treće godine modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se modnom ilustracijom te je izlagala svoje radove na Modnom ormaru i u dvorcu Sveti Križ Začretje. Imala je reviju u sklopu hommagea Christianu Dioru u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te u sklopu natječaja Lift by Perwoll na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Predstavila se i na natječajima “Young Creative Chevrolet” i “Dreft Next Generation” te na projektu “Lijepa naša Sava”. Dizajnerica je i ilustratorica modnog brenda “Aurpegia”.

Kolekcija je inspirirana floralnim ornamentalnim motivima secesijske arhitekture, vidljivim na samim kreacijama, a također i forma kreacija pronalazi svoj izvor u slikama secesijskih umjetnika. Žena koja ju nosi istovremeno je hrabra, elegantna i nježna, začahurena ispod oklopa sofisticiranosti.

ANNA LIČINA – Rođena  u Ruandi, u kojoj je živjela do sedme godine, odakle je prvo preselila u Belgiju a potom u Srbiju. Odlučila je studirati modu na  “L’institut superieur des arts appliques” u Parizu. Nakon bogatog iskustva kao stilist za “pret a porter” i kao nezavisni dizajner, odlučila je da u Crnoj Gori proširi svoje znanje.

O svojoj kolekciji koju će predstaviti kaže: “Kolekcija “Poison Woman” je inspirirana legendarnom Kleopatrom, simbolom ljepote i moći. Modeli su napravljeni od kože, svilene lycre, svilenog muslina i svilenog satena. Na modelima je akcenat na drapiranim bokovima koji naglašavaju ženstvenost. Stomak je često otkriven, ili skoro. Ovdje je naglašena moć žene: majčinstvo. Tkanina se uvija oko tijela, kao da je nactrana. Bordo se odnosi na omiljeno piće Kleopatre, vino, bijelo i bež se odnose na magareće mlijeko u kom se kraljica Kleopatra kupala i maslinasto zeleno podseća na boju Nila.”

DANKA KAROVIĆ – rođena u Kraljevu; gradu središnje Srbije

Završila je srednju Umjetničku školu za dizajn tekstila i odjeće, kao i Visoku tekstilnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment, odsjek za dizajn odjeće.
Osnovala je vlastiti modni brend pod nazivom ”DNK Code” kojem je potpuno posvećena te ga želi što bolje razviti. Osim trostrukog sudjelovanja na Belgrade FW-u, sudjelovala je  i na Beogradskom tjednu umjetnosti, raznim humanitarnim revijama, reviji u okviru PR dana, bila je dva puta gost dizajner na blogerskim natjecateljskim revijama te prikazala  modele u okviru izbora za Miss Net Auto.

Za svoj dizajn kaže: ” Moj dizajn je unikatan i zasnovan na stalnom istraživanju formi. Može se primetiti i putovanje kroz različite stilove, jer je to za mene poseban izazov. Ne volim monotoniju, pa samim tim težim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo i drugačije. Kreiram za ljude koji se izdvajaju iz mase po svom stavu i svešću da su i sami unikatni i jedinstveni.”

Umjesto lutaka kreacije ce prezentirati prekrasni modeli među kojima nam stiže i specijalna gošća; manekenka iz  Crne Gore – Slavica Nogulović – predstavnica Crne Gore na Miss Tourism International. Za frizure će se pobrinuti Snježana Tuhtan & Salon Aniks dok će make up odraditi profesionalna vizazistica Leana Garčev & Studio  Calebi.

Budite na pravom mjestu u pravo vrijeme te dio ove jedinstvene priče  24.07. u 21:00 h –  Beach bar Colosseum.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name