Inspiracija Kolumna by Nives

Fatalne žene – hladnokrvne igračice!

S obzirom na posao kojim se bavim, često se događa da me kontaktiraju muški prijatelji, raspitujući se za nekog modela – prijateljicu, poznanicu ili suradnicu. Nekako vjeruju mojoj procjeni, izboru ljudi u mojoj okolini, znaju da kao vrlo realna, iskrena i direktna osoba, neću tajiti nečije mane ali da ću ih pristojnim rječnikom „uviti u celofan“. Dogodilo se tako nedavno, da me srednjoškolski prijatelj upitao za S.

– Hej, sviđa mi se ta mala. Djeluje normalno, drago. – reče mi te nastavi – bilo bi divno da nabaciš koju pohvalnu za mene.
– Pa zašto joj se sam ne javiš? Predstavi se u inboxu Fb-a, nisi više dječak. – rekoh.
– Ma daj, pa sigurno dobiva stotine upita i ponuda. Baš će mene primijetiti. Ajde nas ti probaj povezati, pleeaase.Isprva nisam htjela, no bio je toliko uporan da sam najzad u jednom razgovoru sa S. ubacila:
– Lijepa si i na zadnjim fotkama a jedan moj dobar prijatelj te škica već dugo i volio bi te pobliže upoznati.
– Je li zgodan? Uspješan? Ima li para? – upita ona. Ostala sam tiha par trenutaka no ona je razbila tišinu: – Ako nema, ne  zanima me. Opa, pomislih, otkad to? Moja S? Nikad nije ovako razmišljala a ja ju nisam doživljavala poput sponzoruše. Mora da se šali!- Znam da se čudiš ali danas sve tako funkcionira, zar ne? Zašto muškarci misle da bi olako trebali dobiti ženu koja je „all in one“? Oni bi sve, ljepotu, sex appeal, inteligenciju, damu na ulici, dobru domaćicu i k* u krevetu, puno ljubavi a zauzvrat nude tako malo ili ništa i stalno igraju neke igrice. Mi isto želimo od njih „all in one“, zar ne?! Mi također imamo pravo na naše igrice. – razbila je moje sumnje i odgovorila sama na nepostavljena pitanja, svojim monologom.

– Bojim se da od ovoga ništa, ako nisi spreman dati se u paketu i otvoriti novčanik. – rekoh nakon nekog vremena prijatelju. – Bojim se da neće biti reply ako bude drugačije.
– Eh, ja sam spreman na sve – odvrati mi on – znaš da puno radim i zarađujem izvrsno ali i ja moram dobiti cijeli paket. Osim toga, ja sam veći igrač od nje i puno drugih žena.

Shoppinzi bez kraja, XXL glamour, putovanja, neprekidna pažnja muškog  spola…nije li to ono o čemu većina žena mašta i sanja? Ako prve tri stvari ne idu samostalno, onda idu uz mušku pomoć i dobro osmišljenu igru jer valja iskoristiti svoje fizičke adute dok je još moguće. Ako uz njih putuje i poveći kvocijent inteligencije te oštroumnost i talent za retoriku, ove su dame visoko na listi muških interesa a nerijetko i prava opasnost za njihov novčanik, imetak ali i srce. Snažne, hladnokrvne igračice – fatalke, bezobzirno pustoše sve čega se taknu slijedeći samo svoje instinkte i želju za luksuzom i prestižem a nerijetko napuštaju igralište kad im igra dosadi ili iscrpe sve muške zalihe.

Na tom putu skinu više muških gaćica nego operu prozora no kako to na već biva, priroda se svojim zakonima pobrine da malo koja od njih ostvari svoj san i živi život poput razmažene zvijezde. Pored toga, ni život „superstara“, prema svjedočenju mnogih od njih, ne čini se baš tako blistav. Pogledajmo pobliže je li baš tako hot i očaravajuć.
Još u srednjoj školi, Anita je znala da u životu želi visoku poziciju na društvenoj ljestvici. Već tada je sanjala i podeblji bankovni račun, odličan auto, putovanja, prelijepu kuću i dobrog muža. Pogađate, sanjala je i da ne radi i da suprug vodi računa o svim financijama te da ona ima punomoć i dostupnost svakoj svoti koju on unese u dom. Često bi govorila: „Kad budem starija, bit ću „igračica“ i tada ću moći do mile volje shoppingirati, poput Vicky Beckham.“
Nekoliko godina kasnije, Anita se gotovo preko noći udala za automehaničara i malo je reći iznenadila svoje kolegice! Svakog jutra rano ustaje da bi pripravila doručak i sluša o motoru i kočnicama a uvečer stavlja odjeću uprljanu motornim uljem na pranje. Tvrdi da je sretna iako nije ostvarila svoj san.

Za razliku od nje, Andrea je ostvarila svoj. Još za vrijeme studija, upoznala je svog današnjeg supruga, koji je profesionalni nogometaš. Prošla je s njim do sada sve njegove teške trenutke kao i uspjehe a proživljavala je i svaku njegovu ozljedu, bol i boleštinu kao svoju. Još za vrijeme „hodanja“, bila je dvorena poput kraljice, u restoranu gdje je običavao ručati a njeno je ime stajalo na svakoj listi gostiju i dočekivana je na svakom ulazu  stiskom ruke. Andrea je svjesna da„Igračice“ pripadaju igračima baš kao što im pripada Porsche, BMW, puno novca, skupi životni prostor, trofeji i sličice nogometaša u albumu te da uvijek trebaju biti dotjerane, ljubazne i nasmiješene. Jednako tako, rano je osvijestila kako njihov život ne izgleda jednostavno. Stalni treninzi, putovanja, koji odvajaju igrače od obitelji te česte ozljede, donose više stresa nego one s djecom. Naviknuti na stalnu akciju, mobilnost, teško doživljavaju ozljede, radi kojih moraju na pauzu od šest tjedana ili mirovati, te postaju napor i teret članovima obitelji a ponajviše partnericama. Za romantične trenutke također nemaju puno vremena a spontani vikend letovi u dvoje na omiljeno odredište, vrlo su rijetki ili ih uopće nema. Čak su i susreti u VIP – loungeu stresni.

Treba podnijeti poglede dvadesetak ostalih „igračica“ koje odmjeravaju styling ili accessoire, često govori Andrea. Louis Vuitton im nije dovoljno zanimljiv, na susrete se nosi Birkin ili Bow Bag, priča se o odjeći i dodacima vrijednosti iznad 3000 Eura i na te razgovore uvijek treba biti spremna. Kao partnerica igrača najjačeg kluba, treba biti spremna i na razna neugodna iznenađenja, poput nevjerstva. Ma koliko imale povjerenja u njih, igrači su uvijek na meti drugih žena, drugih „igračica“ koje ih spretno love u odsutnosti njihovih stalnih partnerica.
Sličan život vode i uspješni poslovni ljudi, manageri. Od ranog jutra do kasne večeri su na svom radnom mjestu, često i dugo na službenom putu a vikendima toliko iscrpljeni sastancima, radnim zadacima i putovanjima da nemaju energije i volje ni za šetnju. Često su napeti, zbog prirode posla pa s obzirom da donose znatne količine novca i osiguravaju lagodan život, uvijek očekuju u svom domu razumijevanje svih ukućana. Romantični susreti i druženja svode se na večernje susrete, posjete prijateljima i odlaske u goste. Malo koja supruga je toliko tolerantna da može izdržati tempo i stil života igrača ali i playboya, businessmana, što potvrđuju učestali raspadi bračne zajednice. Oni su također na meti ostalih „igračica“ i nerijetko svoju dugogodišnju partnericu zamijene upola mlađim „primjerkom“. Što navode kao razlog?

– Moja dama bi luksuz ali ne bi shvatila da netko mora i platiti što je nakupovala ili zacrtala. Nezasitna je i prezahtjevna, vječito je nervozna i ne vodi više računa o tome da i ja imam svoje potrebe i emocije. – pravdaju se pripadnici ove skupine.
– Naša gospoda su odurni manipulatori, misle da sve, baš sve mogu kupiti svojim novcem i da im se sve mora pokoriti. Osim toga, nikad nemaju vremena ni razumijevanja za svoje partnerice. – odvraćaju dame, od kojih su neke potpuno svjesno i proračunato ušle u brak i izložile se prodaji.

Anitin primjer govori kako sreća ne leži u novcu i prestižu već u dubokom unutrašnjem zadovoljstvu, izazvanom ljubavlju, uzajamnim poštovanjem, slušanjem i podrškom. Danas ne žali što nije udana za igrača, sretna je sa automehaničarem, ima ugodan život iako nema stotine odjevnih predmeta ni cipela, Birkin torbu, ne izlazi na mondena mjesta i ne kotira visoko na društvenoj ljestvici.

Andrein govori da postoje izuzeci, koji u zajednici s igračem, playboyem, businessmanom, žive u skladnoj zajednici i harmoniji. A što kaže S. na sve ovo?

– Bila sam ljuta onaj dan pa sam izrekla svašta. Stalno netko uznemirava otkad sam pobijedila na izboru i misli da je bogom dan. Iscrpljuju me svi ti glumci i njihove priče. Znaš da ja ne padam na novac, ako je frajer pravi za mene, a vjerojatno je čim je tvoj prijatelj, brzo ćemo se skompati.Ako išta bude među nama, budemo zajedno došli do love. Daj mu slobodno moj broj handyja.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name