Inspiracija

Food & Drink Photography

“Imaš oči veće no želudac!”,  korila bih često samu sebe, gledajući u tanjur pretrpan delicijama, koje uopće nisam uspijevala do kraja  pojesti. Dopadljivo serviranom jelu na tacnama teško je bilo odoljeti. Često bih ga i fotografirala, kao uspomenu na divno provedeno vrijeme za stolom a nekad je bilo tako lijepo da mi ga je bilo žao načeti.

Strast za isprobavanjem svega i svačega stišavala  se nakon što i sama postadoh  domaćica, kuharica, supruga, zapravo – sve u jednom.
Postadoh opsjednuta kuharicama, nabavljala sam ih po svuda a privlačile bi me svojim prelijepim naslovnicama na kojima je obavezno stajala fotografija jela kojemu je bilo suđeno isprobavanje u mojoj kuhinji. No dok bih ga spravljala, nadisala bih se opojnih mirisa tako da bih do serviranja već bila skoro sita.

I ta se strast stišavala s godinama; zbog manjka vremena i previše obaveza svela sam kuhanje na fast food te birala samo najjednostavnije recepte. No u danima najvećih blagdana,  listam sakupljenu kuharsku literaturu, ne bih li kao domaćin iznenadila goste novim receptom a pri njegovom odabiru, naravno, fotografija je presudna. Oči opet biraju najprimamljivija i najbolje dekorirana jela jer vodim se mišlju – ono što je oku ugodno, mora da je vrlo ukusno.

Ništa dakle neobično što s vama danas dijelim ovaj link, s fantastičnim prizorima hrane i njenih sastojaka. Ako ste mislili da je fotografiranje jela jednostavan posao, prevarili ste se. Ono je čitava umjetnost a nerijetko fotografije jela osim u tisku i na  lifestlyle portalima završavaju na izložbama.

Saznajte o nekim autorima ove vrste fotografije iz prve ruke:

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name