Inspiracija

Imitation or inspiration?

Nije ništa novo da je Eva Ana Kazič, slovenska stručnjakinja za modu i poslovna žena, redovita gošća inozemnih tjedana mode. Upravo zahvaljujući njoj, pariška je modna scena imala prilike upoznati mnoga zvučna i bezvučna imena balkanske modne industrije. Ove je godine za svoj put u francusku prijestolnicu mode imenovana it djevojka, između ostaloga, odabrala pokrivalo za glavu odličnog slovenskog dizajnera i vizualnog umjetnika Boštjana Polanca, poznatijeg pod imenom B. Polanec. Svojim činom nije izazvala samo mnogo pozornosti na modnim revijama poput one modne kuće Miu Miu, već su prilozima njeno intrigantno pokrivalo za glavu popratile i televizije Fashion TV, odnosno Runway Magazine TV.

Modne lookove, na tragu onoga koji je Polanec osmislio za Evu Anu, kroz varijacije na temu, radom na svojim kolekcijama, obradili su i mnogi pariški dizajneri. Priča regionalnoj javnosti postaje zanimljivom u trenutku kada se doslovna kopija njegove rukotvorine pojavila i na domaćem terenu.
S vremenskim odmakom od nekoliko tjedana, Zoran Aragović (BMS), dizajner s kojim je
Kazič surađivala već i ranije, poslao je svoje manekenke na pistu urešene šeširima gotovo identičnim onima koju je izradio Polanec – ­ irokeze i damske siluete po kojima je Eva poznata.Za sada se ni Boštjan Polanec niti Eva Ana Kazič nisu još oglasili na ovu temu, ali su zato internetom već počele kružiti usporedbe spornih kreacija.
Vama prepuštamo da prosudite tko ovu
inovativnu instalaciju nosi bolje, tko je bio prvi.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name