whattafashion.com

“Brand like a friend” – Helmut Lang spaja sex appeal sa konceptualnom umjetnošću

Postoje brandovi, koje publika naprosto obožava i želi biti što bliže njihovim dizajnerima. Nametnuli su se svojom individualnošću i često nam serviraju anti modu, koja djeluje nenosivo, pa ipak, rado ju nose razne generacije i pritom žele biti dio klike. Jeste li se ikad zapitali, u čemu je tajna njihovog svjetskog uspjeha?

Jedan od prvih modnih dizajnera, koji je instinktivno razumio, da iz lojalnog kruga bliskih prijatelja može nastati živahna, oduševljena zajednica fanova, bio je Helmut Lang, rođeni Bečanin. Njegov brand Helmut Lang postoji i danas, iako sam dizajner nije aktivan od 2005. Njegov beskompromisni minimalistički stil se dan danas štuje kao anti moda, bez obzira što je samouki dizajner modu zamijenio umjetničkim djelovanjem u East Hamptonu.

Langu je uspjelo, kolekcije pune jeansa i T shirta, učiniti kultom, bez milijuna potrošenih na marketing, show efekata i instagrama. Uspio je zahvaljujuć prijateljima, koji su ga podržavali, kao i prijateljima i poznanicima njegovih prijatelja. Na popisu tih vjernih prijatelja još uvijek su Kate Moss, Kirsten Owen, Kristen McMenamy, stilistica i muza Melanie Ward. Fotografkinja Elfie Semotan, svojom je kamerom zabilježila mnoge Langove kreacije. Kreativni duo Lang – Ward uspio je, prema Calvin Kleinu, spojiti seksipil sa konceptualnom umjetnošću.

 

 

Posted by on Dec 17 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010