whattafashion.com

Dress to impress

 

Jedan od najvećih modnih izazova je izabrati haljinu koja vam u potpunosti odgovara. Kada na sebi imate haljinu koja odgovara vašoj figuri nećete se osjećati debeli, mršavi, previsoki. Nikada nemojte zanemariti dizajn haljine i nikada ne zaboravite  izabrati boju koja će vašoj figuri laskati. Jako je bitno da odjeća istakne vašu ljepotu i ne smijete dopustiti da vas ona zasjeni. Odjeća je samo accessoire vašoj ljepoti. Donosim vam 5 tipova haljina za 5 različitih tipova. Haljina koja je sašivena prema vašoj figuri će učiniti čudo za vas.

Niske žene

Jedan od glavnih problema niskih  žena je da  u svakom trenutku uz pogrešnu kombinaciju mogu izgledati vrlo niske. Jako je bitno da biraju haljine koje naglašavaju figuru. Niske žene bi trebale zaboraviti haljine ispod koljena i one koje ne naglašavaju obline. Ukoliko volite duge haljine, svakako se okrenite dugim prozirnim  modelima koji će istaknuti vaše noge. Birajte haljine iznad koljena koje naglašavaju kukove – tako ćete ostaviti dojam da imate obline.

Visoke žene

Iako mnogi misle da visoka žena može odijenuti bilo što i pritom izgledati sjajno, to je samo zabluda. Istina je da visoke žene moraju potrošiti jednako dovoljno vremena u traženju savršene haljine koliko i niske. Haljine koje će visokoj ženi pružiti sofisticirani izgled dužine su do ispod  koljena. Visoka žena sebi može dopustiti haljine i iznad koljena ali nikako ne smiju biti prekratke jer njima riskiraju “jeftin” izgled. Primjer sofisticirane visoke žene je  Ulyana Sergeenko.

 Punije žene

Ukoliko ste žena koja ima obline, nikako nemojte biti razočarani. Umjesto tuge zbog stasa, riješite se kratkih haljinica, ne želite pokazati previše vaše butine. Slika vašeg tijela će potpuno drugačije izgledati. Jako je bitno da uvijek izaberete svoj broj haljine, jer ćete tako izgledati mnogo ljepše a i osjećat ćete se ugodnije u svojoj koži. Duge haljine su must have u vašoj garderobi. Ukoliko želite jednu ultra kratku haljinicu onda svakako obratite pažnju da kroj bude zvonast. Pri odabiru dužine  haljine prisjetite se pravila o  visini. Pjevačica Demi Lovato je sjajan primjer žene koja je prihvatila svoje obline.

Žene s malo većom pozadinom

Žene sa malo većom stražnjicom sada su pravi hit no  ukoliko izaberu pogrešnu haljinu naglašavanje njihovog aduta može biti potpuno krivo protumačeno. Haljine izrađene iz  tkanina koje imaju lijepi pad učinit će čudo za figuru. Uska haljina dužine do ispod  koljena zadužena je za sofisticirani look. Pazite da ne naglasite i grudi i pozadinu zajedno, jer u tom slučaju oči promatrača bit će zbunjene. Kim Kardashian u posljednje vrijeme u svojim haljinama djeluje vrlo profinjeno.

Mršave žene

Iako bi velik broj ljudi pomislio da mršave žene žive san svake žene kad je riječ o odijevanju, varaju se. Žene koje nisu anoreksične ali su ipak mršave vrlo lako mogu izgledati bolesno u svojoj odjeći a kako bi popravile dojam, trebaju  pametno birati svoje haljine – najbolji su  modeli koji idu do vrata, plitkog dekoltea. Uske haljine koje naglašavaju struk poklonit će im malo oblina a haljine krojene “u zvono” također laskaju mršavoj figuri. Mršave žene rijetko kada mogu izgledati “jeftino”, tako da ukoliko imate problem s manjkom kilograma, s dužinom haljina svakako možete eksperimentirati.

Text by Ajnira Muminović

 

Posted by on Oct 11 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Ajnira Muminović. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010