whattafashion.com

Feelin’ good!

Klima vam ne odgovara, prehladno vam je, ponovno ponedjeljak na poslu koji baš i ne volite? Niste baš zadovoljni ni svojim izgledom u zadnje vrijeme, a nekako sve važne stvari kao da izmiču vašoj kontroli?

Da ne nabrajamo dalje, vrijeme je da nešto poduzmete za sebe i to odmah! Donosimo deset savjeta uz koje ćete se instantno osjećati bolje!

Svaki put kad ožednite, osvijestite da i vrlo mali nedostatak  tekućine u tijelu može uzrokovati dehidraciju i glavobolju. Stoga pijte čak i kad niste žedni, pomalo tokom dana, idealnu tekućinu – vodu.

Provjerite koje težine vam je torba koju nosite na ramenu. Žene u svojim povećim torbama nose ponekad i previše suvišnih stvari a više od 1,5 kg smatra se prevelikim opterećenjem za rame, posebno kad puno hodate. Čuvajte rame, rasteretite ga, izbacite višak iz torbe i nosite torbu na drugom ramenu neko vrijeme.

Smijte se. Glasno i od srca a  nasmiješite čak i kad vam je jako teško. Krivulje usana podignute prema gore popravljaju raspoloženje u kratkom vremenu, kažu studije. Pokušajte zadržati osmijeh do 30 s; ova radnja mozgu šalje poruku: Ovdje se zbiva zadovoljstvo, ugoda, a to opušta.

Palcem i kažiprstom nježno masirajte prste druge ruke, do minutu svaki. Posebno se posvetite području između palca i kažiprsta druge ruke, reflekso zoni, što će opustiti mišiće glave i vrata.

Pojedite jabuku! Pomaže u kontroli težine, smanjuje apetit i stres.

Uživajte u seksu! Seks jača imuno sistem i oslobađa hormon sreće!

Već 20 min bavljenja sportom dnevno podiže raspoloženje, potvrdile su studije američkih znanstvenika.

Budite zahvalni! Napišite listu pojedinosti na kojima ste životu zahvalni. Pomaže u koncentriranju na pozitivu!

U trenucima popodnevnog pada energije i raspoloženja, posegnite za orašastim plodovima i tamnom čokoladom, pogledajte nešto lijepo, emotivno. Već pogled na fotografiju s romantičnog vikenda budi dobre vibracije. A tek pogled na baby šlapice!

Mislite na prijatelje, bliske, najbolje. Nemojte im se javljati samo preko socijalne mreže već ih i nazovite, posjetite! Dobri socijalni kontakti su odlični temelji sreće vama i vašoj okolini.

Foto: smartwomantips.wordpress.com

Posted by on Feb 2 . Filed under Inspiracija, Media. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010