whattafashion.com

Iz susjedstva: Druga večer BH Fashion Weeka Sarajevo

Najprestižniji bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna.
Veliku gužvu i interes izazvala je druga večer 37.Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U sklopu iste, održane su modne revije mladih dizajnera i perspektivnog  Jean Angie Kasera, koji je iskustvo u modnom dizajnu stekao u inozemstvu.

Prve su se predstavile Samra Menzilović-Ćatić i Jelena Jugović s kolekcijom  JJ by S&M Design, namijenjenoj samouvjerenim  ženama. Za make up je bio zadužen studio ljepote Rijalda. Mlada BH dizajnerica Hanne Sirćo, je svojom novom kolekcijom donijela duh Italije na pistu. Dee Dee Sparrow by Aida Trnačević u suradnji sa Zizza Shoes by Zerina Gegić, pokazali su poslovni stil odvažne žene, a za make up i frizure se pobrinula Zumra Softić.

Pravi spektakl i oduševljenje prisutnih je izazvala revija ovogodišnje pobjednice natječaja za mlade dizajnere „ Perwoll New Generation 2016“  Selme Bijedić.  Estetsku pripremu modela potpisuju make up artist i frizer Amila Čorda i Anđela Novaković.  Selma je studentica Logos Univerziteta u Mostaru, odsjek dizajn. „ F minimalism“ je kolekcija Jean Angie Kasera, koja  propituje današnje društvo i kroz modni medij ga kritizira.

Posted by on Nov 9 . Filed under Fashion report, Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010