whattafashion.com

Je li lako biti friend?

Kroz svoje dugogodišnje iskustvo, kako mnogi rekoše, izrazito komunikativne i otvorene osobe (ovo otvoreno ne zvuči baš nešto, ali kužite, ne) nagledah se svega i svačega u sferi – PRIJATELJSTVO. Tako sam odlučila napraviti svoju kvazi sistematizaciju i definiciju prijateljstva.
Dakle, što je uopće prijateljstvo? Da li je to farsa ili nešto iskreno? Da li postoji ili je bezrazložno dignuto u nebesa, a svako razočarenje prijateljima je teška životna trauma?
Lec analajz, kako bi rekla jedna poznata I.A.M. Par osnovnih frendovskih grupacija, iz kuta dovoljno stare, a još uvijek dovoljno mlade autorice ovog bućkuriša.

FRENDOVI IZ DJETINJSTVA – to su oni koje znamo stoljećima, koje poznajemo uglavnom u dušu. Oni su obično djeca od staraca koji su bili frendovi našim starcima. To su ljudi s kojima ne moraš nužno imati puno zajedničkog, ali bitno je da održavate vaš odnos minimalno sto godina. Putem do današnjeg vremena ste se puno puta izgubili, razilazili, ali naposljetku danas ste sretni što ih imate, jer i ako ne znate što biste s njima ili oni s vama, činjenica da imate frenda iz djetinjstva u našim glavama znači da smo uspjeli održati nešto stabilno, a to svakako daje na važnosti.

FRENDOVI IZ ŠKOLE – i osnovnjak, i gimnazija i faks…sve je nekako tada bilo intenzivno, kao da imate filing da bi umrli iz ljubavi prema prijatelju, da bi se pobratimili s njim ili mu dali najdražu stvar iz tadašnje in kolekcije. Uglavnom se raspadaju čim izadjete iz školske prostorije na dulje od jednog vikenda, ali ne nužno.

FRENDOVI S POSLA – s ljudima s posla imaš posebnu vezu, svi ste u istoj kaši, koja nije nužno ukusna, svi ste si super, a nitko nikog ne ferma. Ok, uvijek nadeš bar dvoje s kojima ti je ljepše popiti kavu nego s onih drugih sto, ali zapravo, kad dođeš doma, stvari nisu iste kao dok se šljaka.

MUŠKI ZALJUBLJENI KVAZI FRENDOVI – kod nas djevojčica svih dobi, to je ekipica, kod nekog u većem, kod drugih u manjem broju, koja ima jedan jedini interes. To beskrajno prijateljstvo traje dok se ne dobije traženo, ili dok se ne odbije traženo. Ostavlja gorak okus u ustima, jer taman smo pomislile kako je nemogućnost muško – ženskog prijateljstva mit. Jedino je dobro ako se za tog frajera udaš, jer je, gle čuda, zbilja odličan za to.

ŽENSKE ZALJUBLJENE KVAZI FRENDICE – to su one koje se s tobom druže isključivo zato što im se sviđa tvoj dečko/muž. Po realizaciji ili propasti plana, prekida se i prijateljstvo, a tvoj dečko/muž ostaje/odlazi od kuće. U svakom slučaju, nije dobro.

FRENDOISPIJATELJI KAVE – s nekim ljudima ti je cool ići van, piti kave ili jackie-colu. Zapravo nemate ništa zajedničko, osim činjenice da volite istu cugu i ista mjesta za izlaske.

DOGAĐAJNI FRENDOVI – uđu u život kao munja, iziđu nečujno. Nisi ni skužio da su bili tu, a zaboraviš ih u trenutku. Oni su uglavnom tu jer ste se zbližili na nekom događaju ili trenutku i razvodnilo se prije nego što ste se i okrenuli. Npr. plesni tečaj i tečaj šivanja.

ISKRENI FRENDOVI – njih stavljam na kraj. Tako su rijetki, ali su mogući. Koji ti iskreno kažu što ne valja ili valja, koji se neće duriti na tebe da nemaš pojma zašto, koji su tu kad ti najviše trebaju.
Mogu reći da sam u životu stvarno imala oko sebe svih vrsta ljudi, prošla sam sve faze prijateljstva, sve ljude iz svih navedenih skupina. Putem su se mnogi izgubili, iskristalizirali mnogi odnosi, ali naposljetku, ti koji su ostali uz mene i uz koje sam ja, donose mi veliku sreću u život. A oni znaju koji su…
Oprostite što mi je ostalo još nekih skupina za analizu, ali o tome neki drugi dan kad inspiracija zakuca na moja vrata.

Text by Lady Misch Masch

ph: saadfudda.blogspot.com

Posted by on Feb 24 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Text by Lady Misch Masch. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010