whattafashion.com

We like… Richard Quinn design

Jedan od najtalentiranijih mladih dizajnera današnjice, Richard Quinn, nije dugo čekao na svoj uspjeh u modnom svijetu. Naime, od diplome na prestižnom fakultetu Central Saint Martins do prve revije na londonskom Tjednu mode nije prošlo ni godinu dana, a već je postao vrlo popularan i tražen. Njegove kostime odabrala je  Lady Gaga, a osim što  je vrlo hvaljen od struke, primio je i nagradu za dizajn od švedskog high street giganta H&M-a te za isti kreirao mini kolekciju.

Quinn se specijalizirao za žensku odjeću i tekstil snažnog dizajna s izražajnim emocijama,  kojom gleda daleko naprijed od društva u kojem stvara.
Richard stvara odjeću s naglaskom na inovativna rješenja i usredotočuje se na svoju sposobnost kombiniranja jedinstvenih rukotvorina s profinjenošću visoke mode.

Istaknut je kao “designer to watch” od LOVE Magazinea, The New York Timesa, Sunday Times Stylea, Dazed and Confused-a, ID-a i dr. Visoko ocijenjena kolekcija MA 2016 odjeknula je u javnosti i osigurala mu cover  Modern Matter Magazinea, koju je snimio Juergen Teller.

Inspiraciju za svoje kreacije Quinn pronalazi u 50-im i 60-im godinama prošlog stoljeća, a rezultat istraživanja i proučavanja ovih modnih razdoblja je kompleksna, originalna i vrlo moderna odjeća.

 

Posted by on Jan 23 . Filed under Design, Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010