whattafashion.com

Nova, novo, novi…

Alen Bećirović, naš cijenjeni kolega i urednik portala sutra.hr jedva čeka Novu. Toliko nestrpljivo da je podijelio s nama  svoje želje, razmišljanja u novom tekstu, u  slučaju da urnebesni doček prespava.

Nova godina – novi početak. Od 01.01. sve će se promijeniti. U Novu godinu krećem jači, veći i bolji nego što sam bio u svim godinama do sada. Svaki početak je težak, ali ove godine ću učiniti sve što sam do sada izbjegavao ili nisam uspijevao ostvariti. Neću niti nastavljati dalje. Sve su to sranja.

I to sranja koja si iz godine u godinu veliki broj nas ponavlja. Jer kad otkuca ponoć na satu sve će se promijeniti. Pogotovo ako si mrtav pijan. Naravno da će sve ostati isto. Stalno se hvatamo za neke ‘slamke spasa’ pa su nam novogodišnja obećanja samo nastavak te prakse. Ili bolje rečeno,  novogodišnja obećanja daju nam da mirno spavamo barem tih nekoliko noći prije ne razmišljajući toliko o svemu što smo propustili ili zabrljali prošle godine. Fora placebo efekt, ali prekratko traje da bi se za njega hvatali.

Nova godina sama po sebi ne može donijeti neko čudo.  Ja nikada nisam vjerovao u čuda. Čuda se događaju na filmovima. Ništa ne pada s neba. U stvarnom životu jedino što ti može pasti sa neba je neki crijep sa loše postavljenog krova zgrade u centru grada. Većina ljudi ne vjeruje u čuda, iako mnogi igraju loto. Ali, loto više i ne smatramo čudom. Čudo je kad dobiješ na lotu nakon 75 godina redovitog igranja pa te zdrma infarkt i ne stigneš uživati u tom čudu. Dakle, generalno gledano – čudo je mit, utopija, znanstvena fantastika. Ako vas David Copperfield ( koji je doduše nestao poput magije ) ili netko drugi sličan njemu pokušava uvjeriti u suprotno, ne vjerujte im – lažu.

Da čuda postoje…
( nastavak na Sutra.hr)

[vsw id=”fZY9bGTZNcQ#!” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Posted by on Dec 31 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010