whattafashion.com

Paisley – top trend koji ujedinjuje ljubav prema prirodi i dašak mistike

Paisley pristaje uz bazen luksuznog hotela, more, ali i u svaki sređeni vrt-dvorište i vrtnu zabavu. Maxi suknje, topići, haljine, bluze i kupaći kostimi uzorka šarenih, orijentalnih printeva listića i cvijeća, ovog ljeta šarmiraju trendseterice. Upoznajte top trend ljeta 2021!

Ime je dobio po malom tekstilnom gradu na zapadu Škotske, koji je u 19. stoljeću bio središte tkalačke industrije i obilovao šalovima karakterističnog uzorika, koji potječe iz drevnog Babilona. Uzorak uvijenog lišća, poput suze, inspiriran listovima bodhi drveća i datulja, posjeduje mitski šarm jer ga se povezuje s Tisuću i jednom noći. Prepoznatljivi psihodelični uzorak proširio se Indijom u kojoj je dobio još nekoliko zavodljivih detalja.  Sredinom 18. stoljeća donešen je u Francusku kao suvenir iz Egipta i od tada se proširio Europom. Do danas je evoluirao i doživio razne tekstilne izvedbe, dobivši modernije detalje koji mu daju još više šarma.
Ove sezone inspiracija je mnogim dizajnerima, koji ga u ženskim kolekcijama smještaju na lepršave bluze, haljine, hlače palazzo forme i kupaće kostime, retro prizvuka. Paisley uzorak izvrsno kompletiraju nizovi filigranskih lanaca zlatnog tona i ogrlice iz sitnih perlica.

U Etro kolekciji nalazimo zanimljiv spoj paisleya i uzorka orijentalnih sagova

Paisley u Alemais kolekciji

Paisley u Marla kolekciji

Posted by on Aug 1 . Filed under Inspiracija, Slide. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010