whattafashion.com

Unikatni modni dodaci od papira Che’Che’

Iza brenda Che’Che’ stoji dizajnerski bračni par Goranka i Vanja Kokić. Dizajniranjem i izradom Che’Che’ unikata bave se oko 2 godine i u istome uživaju jer kako kažu, “Lijep je osjećaj raditi nešto jedinstveno, stvarati nešto novo. Željeli smo da to bude stvarno nešto drugačije, posebno, a otud nam i inspiracija za naziv Che’Che’, jer “Urban Dictionary” Che’Che’ definira kao nešto iznimno cool.”

Autori inspiraciju pronalaze u svemu što je danas u modi, prateći trendove i modna događanja, no smatraju da je u novinama sve, dobro i loše, crno i bijelo. “Novine nikad ne izlaze iz mode i to je ono što nas je potaknulo da nam budu inspiracija. Neiscrpan su izvor motiva, boja, tekstova….”

Dosta vremena autori posvećuju izboru materijala, kombiniranju, promišljanju i traženju odgovarajućih, u slobodno vrijeme skupljajući papire, pri svakom putovanju, odlasku u trgovinu.

“Svaka torbica je unikat, ne želimo napraviti dvije iste. Ako radimo torbicu po narudžbi trudimo se što je više moguće ostvariti želju naručitelja. Svaki čovjek je posebna osoba za sebe i smatramo da zaslužuje imati i mogućnost odijevanjem to pokazati, zato jako cijenimo rad svih dizajnera. Jednostavno puno razmišljamo o modelima, u svaki je uloženo puno vremena, truda i ljubavi. Što više radimo sa papirom to se više stvaraju nove ideje, tako da sad već imamo dosta široku paletu različitih proizvoda što uključuje nakit, torbe, torbice za mobitel, okvire za slike itd. i cilj nam je stalno stvarati nove. Željeli smo iskoristiti svojstvo papira idealno za nakit a to je da je lagan kao da ništa nemate na uhu ili vratu. Trebalo je nekoliko mjeseci da bi osmislili i izradili princip kako izrađivati takav nakit a da to bude uredno, posebno i kvalitetno. Trud se isplatio, posebno zato što ovakvu vrstu nakita radimo jedino mi.

Izrada torbice zahtjeva puno vremena i truda. Nakon osmišljanja modela i izgleda torbe najteži dio tek slijedi, a to je pronalazak odgovarajućeg materijala. Potrebno je nekoliko sati da bi prvo prikupili materijal za izradu, ponekad to znači obilaženje svih mogućih dućana sa papirima radi pronalaska idealnog uzorka, što zna trajati po cijeli dan ili satima sjediti i prelistavati hrpe modnih časopisa, birajući pogodne boje i tekst za pojedinu torbicu. Nakon toga papiri se režu na određenu dimenziju, plastificiraju, posebnom tehnikom savijaju, pletu, šiju, ušiva patent,stavlja se lanac i na kraju stavlja logo privjesak. Cijeli postupak ide ručno i mora biti vrlo precizno tako da je za izradu jedne torbice ponekad potrebno i do 50 sati.”

Modeli Che’Che’ su namijenjeni ženama koje znaju što žele, koje imaju svoj stav, koje su posebne i žele to pokazati svojim odijevanjem. Mogu se naći u Hrvatskoj i Sloveniji.

Che’Che’ unikati u Zagrebu dostupni su u CooL ART dućanu u Importane centru, Gift Shopu BooKsica (Korčulanska 3) i Betty beau (Dežmanova ulica) kao i putem Fb: Unikatne torbe i nakit od papira CheChe, a uskoro i u nekim dućanima u Dalmaciji.

 

Posted by on Dec 16 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010