whattafashion.com

We like… Stranomavero

Anine shopping avanture zabilježene unutar kolumne  na našoj web adresi, nastavljaju se i u 2013. godini!

Svoj shopping izvještaj danas započinjem kod STRANOMAVERO. Kao i uvijek, zaustavljam se ispred stabla čuda i divim se novim Antonellinim kreacijama…svaka sa svojim imenom, svojim vremenom i svojom dušom. Pitam je za broševe i tako započinjemo, a da toga niti nismo svjesne, naš mali razgovor.
Dok pišem ovaj članak ponovno slušam snimak našeg razgovora i pokušavam shvatiti što da izostavim. Zaključak?… Ništa!
Odlučila sam vam ga prenijeti u potpunosti, riječ po riječ, jer sam još uvijek ganuta i oduševljena. Ovo je priča o STRANOMAVERO nakitu!

ANTONELLA: „Ovo što vidiš na mom stolu je tanjur u kojemu sastavljam kombinacije. U njega stavljam perlice pa ih dodajem ili vadim sve dok ne nađem prave „sastojke“. No, glavni element za mene je aluminij. Na samom početku svojeg rada koristila sam posrebreni bakar, ali nisam bila zadovoljna jer bi srebro s vremenom izgubilo sjaj, a bakar mi se ne sviđa jer nije pogodan za oblikovanje poput aluminija. Obzirom da sam deset godina učila keramiku moje je prvotno zanimanje keramičar,  stoga volim materijale koji se mogu oblikovati rukama, a po tom je pitanju aluminij bio savršen. No, s vremenom su me počeli oponašati pa sam odlučila pronaći nešto novo.“

ANA: “Dakle, osjetila si potrebu da svoj materijal učiniš različitim od drugih?”

ANTONELLA: “Da! Nakon duge potrage pronašla sam poduzeće koje mi anodizira aluminij. Ja im pošaljem aluminij u grubom stanju, a oni mi ga obojaju u boje koje želim. Aluminij u bojama koje vidiš ovdje (fotografija ispod) imam samo ja!”

ANA: “Koliko ti je vremena potrebno za izradu ogrlice?”

ANTONELLA: “Nakon što sam odabrala sastojke za mene je najteži dio posla gotov, tako da mi je za izradu ogrlice potrebno 45minuta, sat i pol najviše. Sve ovisi o poteškoćama na koje nailazim u samom stvaranju, jer ja ne radim prethodnu studiju nego započnem s radom i inspiracija dolazi u samom stvaralačkom postupku. U početku svog rada morala sam se boriti sama sa sobom da bih shvatila što sam jer sam mislila da sam izvođač, proizvođačica nakita, a zapravo sam stvaraoc, jer nakit koji izrađujem plod je isključivo moje kreativnosti.”

“Za mene je nakit izraz osjećaja, emocija… Ne izrada, nego stvaranje!”

Mali savjet koji vam mogu dati, ne kao osobni kupac već kao ljubitelj Antonellinih ogrlica, je da ju posjetite, pogledate njezine kreacije, isprobate ih, nosite i osjetite!

P.S. U sljedećem članku o Stranomavero otkriti ću vam mali kuriozitet u svezi imena ogrlica.

Text by Ana Anna

Posted by on Feb 10 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Media, Slide, Text by Ana Anna. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010