Inspiracija

Interview: Marina Đarmati – mlada karlovačka fotografkinja, blogerica i dopisnica

Draga prijateljica i suradnica našeg sitea, fotografkinja i blogerica Marina Đarmati, nedavno je dala interview za fashionmag42.com, u kojemu govori o svojoj zaljubljenosti u fotografiju ali i najnovijim uspjesima i planovima

Vodite osobni blog, surađujete s modnim i informativnim portalima, a uz to imate i diplomu fotografa. Odlično ste spojili dvije profesije, no nas zanima kako je sve krenulo?
Jednostavno, oduvijek volim pisati i fotografirati. Blog mi se učinio kao dobra platforma preko koje mogu pronalaziti istomišljenike, upoznavati kreativce i steći nova iskustva. Započela sam njime kao hobijem, a na kraju mi je omogućio brojne suradnje, vrijedna prijateljstva i odlaske na modna događanja. Jako mi je drago što su moji tekstovi i fotografije pronašli put do publike.

Koji su vam najdraži motivi za fotografiranje?
Najviše me zanimaju portreti jer mi pružaju prostor za napredak, a posebno se želim razvijati u smjeru modne fotografije.

Iza vas je nekoliko priznanja, samostalnih i grupnih izložbi fotografija, a nedavno ste se predstavili i u hrvatskoj metropoli. Što je po vama potrebno za uspjeh?
Mislim da su želja, upornost, dosljednost sebi, kreativnost i komunikacijske vještine, osnovne stavke za uspjeh. I naravno da osoba dijeli strast prema poslu.

Moto koji vas vodi u ostvarenju ciljeva je…
Dobro dolazi onima koji vjeruju, još bolje onima koji su strpljivi, a najbolje onima koji ne odustaju.

Kako biste opisali svoj stil odijevanja i kada su u pitanju domaći dizajneri, čiji rad cijenite?
Po horoskopu sam riba i vječna romantičarka pa težim eleganciji i glamuru, a izdvojila bih haljine i tunike uz tajice u kojima ćete me najčešće vidjeti. U skladu s time, preferiram dizajn Nives Stepinac Grgurić, Martine Kuntić i Gorane Milaković.

Kakvi su vam daljnji planovi?
U pripremi su izložbe kao i workshopovi, a trenutačno radim i na jednom velikom projektu, no ne bih htjela otkrivati detalje dok ne bude gotovo.

Poruka za čitatelje i buduće blogere/fotografe…
Važno je stalno ići naprijed, slijediti snove i ne doživljavati osobno odbijenice. Ipak, zahvalna sam na zatvorenim vratima jer mi ona donose hrabrost i snagu za nešto novo, često bolje od onog prvotnog.

Izvor: fashionmag42.com
Interview by Bojana Veljković – Tomić

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name