Interview Kolumne Text by Durica

Interview: Marko Nađ

Na ovom portalu smo ugostili već nekoliko fotografa, no Marko Nađ je svakako po nečemu sasvim drugačiji od njih; naime, tek mu je 13, 5 godina! U svom kratkom bavljenju fotografijom pokazao je da je veliki talent za kojeg će se sigurno čuti, a ako u vama ima imalo sumnje u to, pogledajte njegove uratke i prosudite sami!

Odakle si?

Iz Sombora,Vojvodina.

Kada si počeo fotografirati?

Fotografirati sam počeo prošle godine na ljeto, ali mi se 2 tjedna nakon kupnje fotoaparat pokvario pa sam napravio pauzu do sredine svibnja; od onda aktivno fotografiram.

Koji fotoaparat koristiš u fotografiranju?

Samsung ES75, digitalac.

Tko ti je pokazao osnove fotografiranja?

Osnove fotografiranja mi nije nitko pokazao, sam sam učio, tj. kroz praksu sam se unapređivao, ali mogu reći da me je u sve to  uveo rad fotografkinje Dolores Juhas.

Jesi li član nekog fotokluba?

Još uvijek nisam, ali planiram postati članom Somborskog fotokluba.

Želiš li postati profesionalnim fotografom?

Naravno, to je jedna od mojih životnih želja, obožavam fotografiju, i volio bih se baviti time što je moguće bolje.

Kako su tvoje fotografije dospjele u talijanski Vogue?

Za stranicu Vogue sam čuo od drugih fotografa, indirektno. Naposljetku sam odlučio samostalno pokušati. Najprije sam stavio sve fotografije iz svog portfelja, zapravo, gotovo sve. Od svih fotografija prihvatili su mi samo jednu, a nakon toga sve više, tako da ih sada imam 15.

Gdje se sve mogu pogledati tvoji radovi?

Moje fotografije se prije svega mogu pogledati na mojoj web stranici  www.markonadjphotography.weebly.com, zatim na mojoj facebook stranici http://www.facebook.com te na stranicama Pticica (Kid_from_the_Ozz) , Fotografija.ba (Kid from the Ozz) , fotosofia.info (Marko Nadj) fotofinis.org (Mare) i na još mnogim fotografskim stranicama.

Tko su modeli na tvojim fotografijama?

Na fotografijama su moji najbliži prijatelji. S nekima od njih sam bio samo poznanik, ali smo se jako zbližili.

 Koja vrsta fotografije ti je najdraža?

Nemam neku posebnu vrstu fotografije koju volim.Većina mojih fotografija su portreti, stoga najviše volim ženske portrete i ,,magične fotke”.

 Tko su ti fotografski uzori?

Kroz moju kratku fotografsku karijeru moji fotografski uzori su se mijenjali, od Marinshe preko Kirsty Mitchell do Pauline Wydrzynske, ali kroz cijelo to vrijeme uvijek je ostajao jedan fotograf, Dolores Juhas, odlična fotografkinja, a prije svega odlična  osoba..
Ona je uvijek bila spremna pomoći mi..Njeni radovi su fascinantni, svaka fotografija ima priču koju uvijek možeš proučavati i naći nešto što nisi dotad znao. 

Pripremaš li kakvu izložbu?

U pripremi je izložba s novom, prvom ,,ozbiljnom” serijom fotografija na kojoj radim već skoro 4 mjeseca, a još nije gotova; hoću ju odraditi još kroz jesen i zimu, da dobije na  raznovrsnosti.

Neostvarena fotografska želja?

Fotografska želja mi je  fotografiranje vjenčanica za neku reviju, brand..

Text by Durica

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže