whattafashion.com

U gostima: Jelena Bošnjak, dizajnerica JB branda

O brandu i dizajnu Jelene Bošnjak, pisali smo već u više navrata, a ovaj put ugostili smo samu autoricu, povodom otvorenja njenog showrooma u Splitu. Upoznajte je kroz zanimljiv interview i najnovije ilustracije.

Koliko dugo ste u modnom svijetu i businessu? Kako je nastao JB brend?

U modnom svijetu sam osobnim kreativnim radom prisutna već nekoliko godina. JB brend produkt je zaljubljenosti u svijet mode jedne djevojčice koja je odrastala u blizini Salone, tinejdžerske i mladenačke potrebe biti prepoznatljivom i nadasve različitom od okoline u pogledu odijevanja, ljubavi prema umjetnosti i stvaralaštvu uopće. 2012. godine upisala sam se u talijansku školu mode i dizajna u Splitu, gdje sam uspješno završila programe obrazavanja: modni stilist odjeće s marketingom i modni stilist – kreator. Nakon završetka školovanja pokrenula sam vlastiti brend koji polako izgrađujem.

Vaš dizajn uskoro će biti dostupan i u vlastitom showroomu. Na kojoj lokaciji će biti smješten i što ćemo sve moći u njemu vidjeti, isprobati, nabaviti?

Showroom će biti smješten u Splitu u Ulici Ruđera Boškovića 13, a modna ponuda bazirana je na svečanim haljinama kao i odjeći za dnevne prilike. Osim prodajnog asortimana, postojat će i mogućnost iznajmljivanja.

Kakvu ženu odijeva Jelena Bošnjak?

U mojim krecijama mogu se pronaći mlade djevojke, poslovne žene kao i one koje preferiraju ekstravagantni pristup odijevanju.

Što je inspiracija za najnoviju kolekciju?

Modna kolekcija JB branda pod nazivom The Mystic dreams inspirirana je umjetničkim djelima prerafaelita, te slijedeći ideje njihove umjetnosti teži se dubljem i simboličkom značenju. Cilj je modnom idejom i estetskim pristupom, oblikovati odjeću koja zrači arhetipskim svijetom mitova i legendi. Oscar Wilde je isticao tri osobine ovih umjetnika „koje engleska publika ne oprašta: mladost, snagu i entuzijazam.“ Navedene tri osobine te točke umjetničkog manifeta prarefealita platforma su na kojem i JB team gradi novu modnu ideju za skoro predstavljanje.

Koju poruku Vaš brend šalje ženama?

Biti samostalna, sigurna u sebe i spremna graditi karijeru bez osvrta na okolinu, koja mahom podržava isključivo vodeću ulogu muškaraca u business svijetu, a pri tome urbi et orbi pripravna pokazati svu svoju unutarnju i vanjsku ljepotu, odjećom svjedočiti sebe kao bića dostojanstva.

Vaše modele nose poznate splitske ljepotice, hoćemo li uskoro moći prisustovati nekoj novoj reviji?

Moj tim trenutno radi na organizaciji samostalne revije koja će se održati ovog proljeća, a vrijeme održavanja bit će poznato nakon otvorenja showrooma.

Posted by on Mar 9 . Filed under Interview. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010