whattafashion.com

Zavirite u ormar najpoznatije splitske dizajnerice


Splitska modna dizajnerica Marija Pirić nedavno je sa suprugom Juricom proslavila deset godina od osnivanja njihovog modnog brenda Arileo. Od tada do danas, kreirala je za gotovo sve poznate osobe, a njezine kreacije nesumnjivo su predmet želja mnogih pripadnica ljepšeg spola. No, ovoga puta nećemo govoriti o najnovijoj Arileo kolekciji već o Marijinom ormaru! Najpoznatija splitska dizajnerica otkrila nam je sve o svom stilu, uvela nas u svoj ormar i sama odijenula neke od vlastitih kreacija.

 

Za sam početak, kako biste u kratkim crtama opisali svoj stil?

Kao dizajnerca najviše se vidim u vlastitim kreacijama koje karakteriziraju vrlo čiste linije, kontrastne boje, minimalizam…upravo takav je i moj stil. Minimalistički ali upotpunjen s lijepim i upečatljivim detaljima.

Što za vas znači „imati stila“?

Ovo pitanje je više vezano za osobnost. Stil nikada ne vezujem za način odijevanja, uvijek ga vezujem za osobnost. Naprimjer, način na koji razmišljamo, kako se ponašamo, kako živimo…sve to čini veliki dio naše osobnosti koja se onda, svjesno ili nesvjesno reflektira i na način odijevanja. Ponekad neki odjevni predmeti bilo dobri ili loši, mogu na mene ostaviti dojam ako primjetim da osoba koja to nosi želi upravo tim odjevnim predmetom istaknuti dio osobnosti. Način odijevanja je samo izvanjski odraz naše nutrine.

Koliko je na vaš stil utjecao život u svjetskoj prijestolnici mode, Milanu?

Jako puno. Upravo u studentskim danima sam se počela opredjeljivati za svoj stil. Kada sam studirala i živjela u Milanu htjela sam biti što ekstravagantnija, posebice u kreiranju, ali kasnije se moj stil isprofilirao. Nekoliko godina radila sam za Giorgia Armanija, a rad za jednog od najvećih dizajnera današnjice definitivno je najviše utjecao na razvitak mog stila. Mislim da se ta estetika i danas „osjeti“ u mojem osobnom stilu i pristupu modi.

 Nastavak teksta na Svijet Mode

Text by Marijana Skender

Foto: DK photography: Deni Koraca & Luka Kivela

Posted by on May 8 . Filed under Interview, Kolumne, Media, Text by Marijana Skender. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010