Inspiracija

Iz susjedstva: Festival “Povratak u budućnost”

Udruženje Fashion Corner iz Niša sa udruženjem građanki ZAdrugarice i Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara organizira trodnevni Festival/izložbu/art market POVRATAK U BUDUĆNOST od 22. do 24. travnja u prostoru za kreativno djelovanje Deli uz podršku Opštine Medijana.

Festival se organizira u znak podrške mladim, prije svega ženskim, dizajnerskim i poduzetničkim snagama, sa ciljem afirmacije ovakvih inicijativa, naročito onih nastalih na jugu Srbije.

Izložbeni dio će kao i prošlog puta biti ispunjen, dizajnerskim rješenjima studenata Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru.

Poseban dio izlagačkog prostora namijenjen je sudionicama projekta CooperaDiva kojima će ovo biti nova prilika za testiranje poslovnih ideja i da u konkretnom susretu sa potencijalnim kupcima razmotre mogućnosti komercijalizacije svojih proizvoda i usluga.

Na drugom po redu festivalu Povratak u Budućnost posjetitelji će se moći susresti sa proizvođačima unikatnih dizajnerskih predmeta, što manifestaciju ovog tipa u Nišu i jugu Srbije čini jedinstvenom prilikom za suret i razmjenu iskustava i ideja u dizajn industriji.

Događaj se realizira uz podršku Opštine Medijana i Prostora za kreativno delovanje − Deli i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, dok su za medijsku podršku zaduženi Medija i reform centra Niš, Novinari Online, Super radio i web-portali Modni vrisak i FCmag.

U sklopu festivala bit će i nekoliko pratećih događaja.

PETAK, 22. travnja, 19-23h, SVEČANO OTVARANJE (i druženje)

SUBOTA, 23. travnja, 12-23h

  • 12-13h, Predavanje “Vizualna prezentacija proizvoda”, prof. Ana Ristić
  • 18-19h, Dokumentarni film “Socijalna ekonomija kao alternativa”
  • 20-21h, Muzičko veče iznenađenja

NEDELJA, 24. travnja, 11-17h

  • 11-17h, Pump Up the VELOume– raj za bicikle, besplatna dijagnostika i opravke manjih kvarova za vaše omiljene dvotočkaše.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name