Fashion report Inspiracija

Iz susjedstva: Prva večer BH Fashion Weeka Sarajevo

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te su se pokazali kao dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inozemnim dizajnerima u BiH.

Kao i prethodnih sezona, pozivnica više se tražila za ovaj modni spetakl. U prepunoj dvorani u Domu oružanih snaga, održan je 37. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo.

Čast da svečano otvori sedmicu mode, pripala je poznatoj bosanskohercegovačkoj dizajnerici Emini Husedžinović-Ibrahimović. Predstavila je  svoju novu kolekciju “Viktorijanska šuma”, inspiriranu 19-tim stoljećem kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Renomirani muški brand Jeordie’s pokazao je također najnoviju kolekciju a publika je uživala i u svečanim haljinama modnog studija Anastasija fashion iz Banja Luke, te vjenčanicama studija Hills.

Za kraj prve večeri je ostao poznati dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, koji je porijeklom iz Doboja. Predstavio je svoju novu kolekciju Dazzle ss17.
“Ova kolekcija zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja  se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju promijeni na bolje” , izjavio je tim povodom Emir Medić.

Po 37-i put organizatori najznačajnijeg  modnog događaja u BiH, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models su podsjetili, da u susjednoj BiH ima izuzetno kreativnih i inspiriranih dizajnera, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno, jedinstveno.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Fashion report

We like…Hugo Boss Orange Fall 2010

Model kvartet Noot Seear, Boyd Holbrook, Anne Vyalitsyna i Mihaly Sepreny u kampanji Boss Orange Fall 2010! Vesela skupina zaljubljenih
Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da