Inspiracija Kolumna by Nives

Ja – Amal, ti – George

Muškarci se pale na zgodne, lijepe žene. Dobro, to već znamo.
Ali, na što se napalila ta ljepotica koja je pored Kikija prošetala uzdignute glave, ruku pod ruku sa svojom muškom pratnjom, ne puno višim od sebe, nepravilnog nosa, ne baš rasnih usana i ne puno starijim od sebe? Na prvi pogled činilo se da je njen potrčko ali kad je klimnuo prema izlazu, vidjelo se tko kolo vodi. Mirna je gotovo na zapovijed skrenula prema parkingu. Kiki se pogrebao po glavi pa zamislio:
– Što on ima a ja nemam?
To pitanje je uputio i svojim dečkima za stolom, onako, pogledom a oni su odmah spremno dobacili odgovor, kakav je i očekivao jer su ga smatrali najvećim frajerom u društvu.
– Stari, lova, lova sve radi. Pa nije ona s njim iz ljubavi ili radi ljepote nego zbog novca.

Baš suprotno njihovom stavu, Mirna je ušla u sasvim prosječan mali auto i odvezla se s pratnjom u nepoznatom pravcu. WTF? – nagnulo se društvo za stolom u kafiću.

Par godina kasnije, Kikija je mučilo opet isto pitanje, što on ima a ja nemam, kad ga je ostavila djevojka i pošla za mladog poslovnog čovjeka.
– Dobro koji je tebi k? Da barem liči na nešto, ne bih ti ni riječ rekao. – derao se u napadu bijesa.
– On je perspektivan za razliku od tebe. I ambiciozan. Ti si daleko od njega i ne mogu te uloviti „ni za glavu ni za rep“.
– Pa ti nisi normalna. Jel tebi išta znači da te…volim?
– Ne znači dragi,  sama ljubav nije dovoljna. Al ako ovo među nama ti zoveš ljubav… meni treba puno, puno više. – rekla je Ana, zalupila vratima a Kiki je ostao stajati poput kipa.

Sve je poželio razbiti ali ipak je ostao stajati. “Nije problem u Ani, glupane, naivčino”, govorio mu je unutarnji glas, “problem je samo u tebi”.
“Odj***”, odgovorio je tom dosadnom, napasnom glasu i zavirio u omiljenu bocu. Koliko god je zurio na balkon, u handy i bocu, Ana se nije vraćala. Fakat je naumila što je i najavila.

Od tada Kiki provodi vrijeme po birtijama. Birtijama kažem, jer sam ih tako zove. Prčvarnicama jer nema ekstra novaca da se šeće po centru grada gdje su pića skuplja. U međuvremenu je prodao auto radi dugova i nalazi se sa ženom koju više smatra izvorom prihoda nego ljubavnicom. Seksualne obaveze obavlja kao tvornički radnik i sve ga jezivo umara. Umoran je od svog života iako mu je „samo 35 godina“.

Uoči Valentinova je na zidu društvene mreže ispisao ponudu:
Glumim dečka za Valentinovo slobodnim curama uz novčanu nadoplatu, plaćanje unaprijed:

1. Šetnja – 35 €
2. Šetnja+držanje za ruku – 50 €
3. Poljubac u javnosti – 35 €
4. Paket od 5 poljubaca + držanje za struk ili vrat + osmijeh – 100 € (dodatak držanje za stražnjicu nadoplata 20€)
5. Ručak sa tvojim roditeljima – 1000€
6. Javno blamiranje (npr. deranje ispred zgrade da te volim) – 2250 €
7. Jedan lajk slike, pjesme ili statusa na Facebooku – 75 €
8. Srce na zidu – 15 €
9. Slika za facebook – 25 €
10. Vrijeđanje tvojih prijateljica koje te nerviraju – 35 €
11. Da te označim ljubavnom statusu 90€

Mogući popusti na količinu. Nitko nije reagirao na njegov status, osim dviju dežurnih partijanerica. Jedna je čak komentirala: „kako jadna, ofucana fora“.

Vjerujem da suosjećate sa Kikijem koji je prokleo Anu, svoju veliku ljubav, ambicioznu plavušu, jer ga je otkantala radi nekog kompjuteraša. Skoro pa preko noći. Kad ga je samo upoznala? Kad se uopće s njima zbližila, viđala? Čak mu se i sestra narugala, spomenuvši kako se i vječni neženja George Clooney napokon skrasio, da mu bajka s Amal traje već nekoliko godina i da ju još uvijek čudi kako je uopće uspio osvojiti odvjetnicu Amal, s obzirom da je on, eto, „samo“ glumac a iza sebe ima poveći broj partnerica s kojima je gužvao postelju. Sister uostalom s takvima ne bi imala posla, osim da su…hm da, Clooney.

– Pa neće valjda tebe gledati taj Đorđe, što si ti umišljaš? Ti si najobičnija sponza a ova ženska je uspješna, zgodna, iskusna, ja bi jednu takvu. Kad se sretnemo i prasnemo, možemo se igrati Amal i Đorđa. Nije mi problem glumiti tog tipa.
– Ti bi neku koja ti kuha i pere, spava u kuhinji ko Pepeljuga, rasteže tvoje gaće,  glumi mamu a Amal ti to ne radi, ta te ne bi ni pogledala, ti si apsolutno nezanimljiv. Ah pardon, muška sponzo, pogledala bi te možda nakon 50-e i kad bi i sama bila glupa i neostvarena. – nabrojala je sestra, aludirajući na Kikijevu novu ljubavnicu, stariju od njega čak 22 godine.

Nakon žučne bratske rasprave i nekoliko još gorih uvreda, u kojoj su čak dva tanjura i tri čaše odletjele na pod ali na svu sreću svi ostali neozlijeđeni,  došli su oboje do istog zaključka. Amal i George našli su se zato jer su –  slični ako ne i potpuno isti.

Amal ima dovoljno novaca i sama, da ne žica Georga, da čak ni za igru ne glumi sponzorušu a George dovoljno samopouzdanja, uspjeha i novaca da ne zavidi uspjehu vlastite žene. Oboje ih krasi lijep, atraktivan izgled, savršeni stil i elegancija pri svakom pokretu i ostvarenost.

Amal i George su uspješni, oni su sretan alfa par. Ima puno takvih Amal i Georgea ali im nekad treba vremena da se nađu. Spaja ih možda fizička i seksualna privlačnost pa i ljubav ali drži ih zajedno ambicija, sličan sklop razmišljanja, poštovanje i velika kreativna energija.

„Nisu sve žene sponze…“, odzvanjalo je Kikiju u glavi dok je jurio stepenicama iz zgrade na svjež zrak. Bile su to riječi njegove Ane, bivše djevojke, dok je pakirala stvari u kofere. Ana je odlučila biti poput Amal, privela je studij kraju i postala djelatnica uspješne tvrtke a njen suprug uspješan je poslovni čovjek već godinama i vodi vlastiti business. Zaljubila se u novog partnera jer je on točno ono što je pri prekidu, Kikiju nabrojala.

A gdje je on? Još uvijek se traži, valjda će se napokon naći, do 40-e.

Prevarili bi se tako mnogi muškarci, nisu sve žene sponzoruše, neke uopće ne trzaju na novac, prestiž, slavu, BMW, iako izgledaju kao “milijun dolara”. Ne vrijedi tako pravilo “što bolji komad to veća sponza, što bolji komad, fatalnija”. To su priče za malu djecu. Ima fantastičnih komada koji itekako imaju kontrolu nad sobom i ne pada im na pamet nekome štetiti. Ne pale se čak ni na ljepotu nego na posebnost i ukupnost, inteligenciju, šarm, duhovitost, maštovitost, spretnost, sigurnost, lijepe, gospodske manire, pristojnost, profinjeni vokabular i povjerenje kojim muškarac zrači, samopouzdanje i ambiciju, njegov altruizam i empatiju a kad krene uspon 40-ima, još su izbirljivije, onaj kome se približe i razmijene s njim par riječi, posebno ako su zauzete, može se smatrati počašćenim. One bi ono, što su i same.

To je sve što Kiki za sada – nema i na čemu treba raditi.

foto: enstarz.com

Nives Stepinac Grgurić ( pseudonim Nives Stern) autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalu portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr
Fan page: www.facebook.com/Nives-Stern-521741814648685/timeline/

 

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name