Inspiracija Kolumna by Nives

Ka(r)tice, volim te!

Jednom mi je dobar prijatelj pojasnio kako funkcionira muški um: “J***se nama jeste li vi uspješne, nama je bitno da ste lijepe, da imate dobru sisu, dobar batak i dupe!” Pogledala sam njegov komentar, onako ispod oka, kako to čine žene u nevjerici, koje naravno ne znaju ništa o muškom umu i zaključila: “O da, u pravu je, put do bajke s muškarcima je tako lagan. Dovoljno je biti lijepa i poželjna i stolić se sam prostre!”

Nije čudo da žene tako mahnito rade na svom izgledu, čak i kad ih stignu godine a još mahnitije peglaju plastiku, igraju se Dite, slažu kulu od erotskog rublja, bundica i štikli. Muška je poruka jasna: “Ne trebate učiti, boriti se, mučiti i raditi, nama se fućka jeste li uspješne,  dovoljno je da ste lijepe, da imate dobru sisu, dobar batak i dupe! Bitno je da ste nam sexy i poželjne.” Nedugo nakon toga spazih status drugog prijatelja, koji nekoj misterioznoj poručuje: “Tvoja mi ljepota ne da mira. Dat ću ti sve, samo budi moja!” Opa, pomislih, tu sam rečenicu i sama čula stoput no do sad nisam ozbiljno o njoj razmišljala.

Ne znam kako je prvi prijatelj mislio da održavamo ljepotu ako smo npr nezaposlene ili neuspješne! Ako su obojica glasnogovornici svih muškaraca koji nas pale i pecaju pričama o ljubavi i poštovanju a zapravo su pali na našu ljepotu, odnosno ženske atribute,  možda da im u ime ženskog roda pošaljem poruku?!

Oh, no problem with that! Nikad lakša zadaća! Čak je i popunjavanje elektronskih ljuski u osnovnjaku bilo kompliciranije. No, jesi li siguran da to sve možeš isfinancirati, frajeru? Moja je lista duga, a sigurna sam, od nekih žena još je triput duža! Ti kažeš, ne treba meni neka druga žena, ja dodajem: “Još bolje, mogu ja preuzeti i listu drugih, koje ti ne trebaju, jer ja ih mijenjam sve?” Žene su rođeni, uspješni biznismeni, htio ti to ili ne a vi ste više ili manje sposobni producenti, koji uz sebe prvo žele ljepoticu koju s vremenom pretvore u lijepu “Katicu za sve.”

Sjećam se elegantne žene jednog bogatog vulkanizera, koja je jadna svoju ljepotu održavala skupljajući svako toliko po 20 dolara, krišom ih polažući na banku. Njen je brkati, zapušteni suprug, koji je zaudarao na motorno ulje i na gume, volio da mu bude lijepa ali je najviše volio da o njenoj ljepoti brine majčica priroda, često smećući s uma da se priroda, opterećena održavanjem ljepote svih žena na planeti jednom i umori. Onda se sjetim druge žene, koja je zarađivala više od muža a on je pregledavao police u kupaoni, šetao do DM-a i uspoređivao cijene Nivea. Kući se redovno vraćao s informacijom, kako je krema u tubi jeftinija od one u teglici i strogo zabranio kupovinu druge. Primijetio je, naravno, da se na polici uz Niveu nalaze i triput jeftinije kreme pa predložio prelazak na nju. Pa što, krema je krema, bila za cipele ili za nježan ženski ten, sve su iste. S obzirom da je očekivao da ona u tubi potraje  365 dana a Nivea u tubi nije mogla pratiti taj usporeni tempo, žena je kraj njega venula, posivila, zaradila akne a prije nego li ju je potpuno iscijedio i isflekao, napokon ga je napustila i potražila kvalitetnijeg ulagača u njenu ljepotu.

Puno je takvih priča. Ako vam je naša ljepota doista tako v(l)ažna, zašto se, pobogu, onda bunite kad stigne račun od Mastera, čestitka od Amexa a slučajno se na pod, dok perete zube, odnekud dokotrlja naša Guerlanova maskara, baš  pod vaše noge? Kako to mislite da budemo lijepe, bez ulaganja, pomagala? Kako to da vi niste lijepi bez ulaganja i pomagala? Mislite da to nama lakše ide, taj posao s ljepotom? A ne, varate se, znanstvenici kažu da je naša koža triput mekša i nježnija od vaše. Tako da pripazite, nemojte nas ni špotati jer će izgubiti na svježini, čvrstoći i ljepoti pa ćete nam ponovno morati plaćati skupu kozmetiku i kozmetičke tretmane a možda i lasere. Za to ćete trebati puno raditi i štediti.

Zašto se bunite kad se ponašamo poput vas u klubu, restoranu, na ulici, škicajući druge lijepe  primjerke, suprotnog spola? Mi moramo biti lijepe, poželjne, sexy, to su vaše riječi! Škicanjem drugih muškaraca zapravo štedimo vaš novac, koji biste inače utrošili na našu ljepotu. Kako? Zbog njih nam oči zasjaje ko mačkama u mraku pa ne trebate kupovati novu maskaru niti plaćati ekstenzije trepavica.

Zašto se bunite kad želimo bogate, uspješne muškarce i zaboravljamo na vas kad računi presuše? Zašto se bunite kad vas ganjamo da jurite za novcem i radite iznad svojih mogućnosti? Mi vam samo želimo biti lijepe!

Zašto najednom spominjete ljubav? Ne spada li u domenu ljubavi i briga o ženskoj ljepoti, osim ako ste zamislili da već potrošenu robu brzo zamijenite novom. Vidite, mi smo se isto smislile kako bi nam dobro došlo još ljepote ako nas naumite zamijeniti pa smo se  potrudile biti solidarne,  prikupiti dokaze o vašem zločestom planu i zajedno sa svojom lijepom zamjenom ( koju ćemo naravno upoznati tajno) posegnuti u lisnicu te poput dobrog beauty tandema  uzeti još ono što vam je ostalo. Ne sviđa vam se naš plan? Pomirite se s tim, koliko god zaradili, mi možemo još produžiti beauty listu: kuća, apartman na moru, tvoj auto, moj auto, bazen, luksuzni namještaj, skupa odjeća, cipele, accessoire, skupa putovanja i izlasci, sve lijepo. Beauty, beauty all around.

Na kraju balade, kad kad već budete polomljeni od naše ljepote, mazno ćemo prošaputati: “Pa to je bila tvoja ideja, htio si da budem lijepa a ljepota traži svoju ekstenziju.”

Lijepo je biti lijepa, sebi, tebi, drugima ali tu ima jedan za***, prijatelju.  Svi starimo, pa tako i vi, muškarci. Poželjni i manje poželjni, ljepotani i prosječni. Bogati i švorc. Uspješni i neuspješni. Sigurno nije ugodno kad ogledalo počne odavati godine pa treba dublje posegnuti u lisnicu, propeglati koju liposukciju, poravnati nabore za oboje. Tu je i ta nesretna Viagra jer mi ćemo još dugo moći i htjeti, prirodnim putem!

“Nema smisla da sad stanemo,  ajmo se dalje igrati, igranje nam dobro ide!  Igra je dobra jer ona usporava bore, pa tako štedimo.

Ja volim da si i ti meni lijep kao i svima koji su u našem društvu. Dok ti peglaš bore, ja ću tvoju karticu. Dok ti gledaš mlađe, ja ću već s mlađim piti kavu. Dok ti piješ kavu s mlađom ili joj šalješ mms, ja ću već…no, znate. I tako unedogled, ja ću, s obzirom da sam žena i moram biti lijepa, uvijek raditi na tome da takva i budem, bit ću brža od tebe jer um ne opterećujem brigama, osim radom na ljepoti. Navikla sam na svoju ljepotu i logično, sad tražim produženje iste, u tebi. Budi ekstenzija moje ljepote, u svakom području!”

Hvala ti prijatelju, na pojašnjenju i inspiraciji za ovo štivo. Kako funkcioniraju muško-ženski interesi mnoge od nas nauče još na maminom primjeru. Ako te ne zanima uspjeh tvoje Katice a njenu ljepotu nemaš namjeru plaćati, potrudi se biti joj najbolji, najljepši i najuspješniji u svakom području gdje ona zamisli, tako da dobiješ svu njenu prirodnu ljepotu, ljubav i usluge gratis.

Nives Stepinac Grgurić autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalima glam.hr i portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr

[vsw id=”t-JWmyWyjbI” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name