whattafashion.com

Adele!!!

Tri društvena eventa karakteriziraju američki način viđenja svijeta zabave. U toj grupaciji je i dodjela glazbenih nagrada Grammy.

Ostatak tereta je isuviše poznat- na stranu glazba koja okupira maleni dio show programa, tu je Oscar, a i nagrada Emmy. Grammy je dodijeljen sinoć.

 U pozadini eventa tragična vijest o smrti dive Whitney Houston. Mnogi na podiju te večeri odali su počast. Tako i Adele.

Moram reći da nikad dosad možda nisam toliko bila pozitivno osupnuta, nego kad je Adele primila 6 nagrada.

I ne mogu se sjetiti , bez nužne web  pretrage, tko je još toliko profitirao u bliskoj prošlosti.

Profitirati možda nije adekvatna riječ. Adele nagrade itekako zaslužuje.

No osim njenog prepoznatljivog glasa koji negdje u dubini ima prizvuk tuge i razočaranja, osim što te osjećaje inkorporira u stihove, ima i pojavu koja u moru skinny, seksipilnih, većinom blondina sklonih čestim prerušavanjima i šokiranjima, godi ljudskom oku.

Bez obzira na prekomjerne obline, ona ima sposobnost nanovo predefinirati izgled svjetske zvijezde. Nadam se da sad glazbena industrija uviđa, da zvijezde apriori ne moraju biti „prazne” ljepotice, koje ako nemaju potreban glas, stasom izvlače ono najbolje i prikrivaju svoje nedostatke.

Adele se doima itekako svjesna slave koju možda sinoć nije najbolje mogla probaviti. Ipak je ona počašćena  i bez obzira na opravdan osjećaj glasovne nadmoći i zvjezdanog karaktera, ona taj osjećaj  ne želi ili ne umije pokazati.

Down-to-earth. Upravo zbog toga je bila izložena i određenim problemima  kad je trebalo sačuvati i umjereno dozirati taj moćan glas, pa i podvrgnuti se operaciji kako bi zadržala vokalni sjaj. Sigurno se bojala kako će njen come back doživjeti oni kojima je bila draga do kraćeg povlačenja sa scene. Pogotovo kad  o come backovima govorimo kada su zvijezde na određeni način zacementirale svoju famu, a ipak se odluče povući na duže vrijeme.

Adele je taj come back planirala nakon operacije, a na sceni nije bila odveć dugo.

Drugačija je psihologija kod obaju primjera.

No, uglavnom, Adele se vratila. I kakav je timing imala!

Nije još ni održala koncert nakon operacija, a evo je na Grammyju već s nagradama. Tek sad će slijediti pravo dokazivanje.

Nagrade su bile za svršen  rad, a Adele sigurno još čeka novi album.

Držimo fige da će i on biti sjajan.

Adele na naslovnici američkog Vogue-a za 3. mjesec

Fotografije  by Mert i Marcus, stylefrizz.com

Text by Mariann

[vsw id=”PJ70cfDEQ4I” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Posted by on Feb 13 . Filed under Kolumne, Media, Music, Slide, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010