whattafashion.com

Dašak 20-ih u jesenskoj idili

Modni svijet nostalgično teži ka prošlim vremenima. Prošlost podsjeća na velike revolucije i utjecaj istih tih revolucija na osnaživanje žene. Poput gusjenice ona se preobražava u leptira. Naravno, u vremenima kada je došlo do nedostatka inspiracije modni svijet pronalazi inspiraciju u prošlosti, u kojoj se miješala krhka strana žene sa onom jakom.

Ove jeseni prigrlite prošlost i oživite 20- e godine prošlog stoljeća.

Ralph Lauren i Jil Sander su za sezonu 2012/13 predstavili dvije haljine inspirirane 20-im godinama. Ipak ono što je najzanimljivije ove jeseni i što će mnogi oduševljeno prigrliti su mantili i kaputi nalik na one s početka dvadesetog stoljeća.

Jil Sander kombinira oblik kaputa iz 20-ih godina sa elegancijom 50-ih što čini dobitnu kombinaciju. Ovosezonski kaputi su oversized te ćete se u njih moći umotati i sakriti od kišovitih i prohladnih dana.

Ne zaboravite Coco Chanel i Marlene Dietrich, glavne muze ove jeseni. Suit up drage dame, strukirana odijela  će vam pokloniti dnevnu dozu indivudalnosti. Kvaliteta naspram kvantitete pobjeđuje, dakle stvarčicama koje su inspirirane prošlim vremenima uvijek poklonite posebnu pažnju i obratite  pažnju na materijal izrade. Krojevi su klasični tako da ćete ove odjevne komade zasigurno nositi dugi niz godina i izgledati savršeno u retro kombinacijama.

Ikone koji su ovjekovječile vizual 20-ih godina:

F. Scott Fitzgeraldov The Great Gatsby, Louise Brooks i Clara Bow, Coco Chanel, Jazz

Elementi tipični za 20-e godine prošlog stoljeća:

Resice, spušteni struk, kratke bob frizure, headbands, beretke

 

Text by Ajnira Muminović

Posted by on Oct 26 . Filed under Kolumne, Media, Text by Ajnira Muminović. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010