whattafashion.com

JK – All about Diva

Masa ju obožava, mnogi joj zavide, u svakom slučaju nitko prema Jeleni Karleuši nije ravnodušan. Svoj status Balkanske pop dive je zasigurno dokazala dupkom ispunjenim arenama, no ono  čime je mene zaintrigirala je svakako njen modni izričaj i eksperimentiranje s modom.

 Jelena je jedina poznata osoba na cijelom ex Yu prostoru koja je nekako dovukla barem malo taj dašak zapada. Ona ne samo da se fenomenalno odijeva kada nastupa javno, njoj ni privatno nije nepoznanica izaći u šetnju gradom u crnom bodiju, s crnim šeširom na glavi.

Poznata je kao velika obožavateljica mode i vrijedni kolekcionar Louis Vuitton krpica. Tu svoju ljubav za modom jednako tako nastoji presaditi svojim kćerkama s kojima nerijetko snima modne editorijale.

 Gledajući editorijale koje je radila od početka svoje karijere pa do danas, shvatio sam da je zapravo puno toga ona prva napravila pa tek onda ostali. Znam, mnogi će reći, vjerojatno je okružena četom dobrih stilista, ali ja ipak nekako ne vjerujem u to jer mislim da sve ove godine na estradi i ne bi mogla baš svaki put imati savršene ideje i točno pogođen outfit.

 Divno je da na ovim prostorima imamo nekog poput nje, nekog tko će ako ništa drugo ostalima biti idealna šablona za kopiranje stila. Upravo zbog  pomame cijelog Balkana za Karleušom ona sama je to nazvala ‘novom religijom’, što je kasnije i pretočila u stihove svoje pjesme.

 Zbog  savršenog stila koji održava u svojoj dugogodišnjoj karijeri, svoje iskrenosti, svoje borbe za ljudska prava, ali i oštrog jezika kad treba – kapa dolje za JK.

 Nadam se kako će ovaj tekst nekima otvoriti oči, da će malo  bolje upoznati Jelenu i shvatiti da zapravo sve ali apsolutno sve što radi je –  umjetnost.

Text by Tomislav Vlahović

[vsw id=”ABL5i8-Bm_8″ source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Posted by on Dec 13 . Filed under Kolumne, Media, Music, Slide, Text by Tomislav. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010