whattafashion.com

Paris Fashion Week u muškom stilu

Muška moda je u Grad svjetlosti dovela kreatore sa svih strana svijeta ali domaći stilisti uspješno odolijevaju, dokazujući da su jos uvijek vladari svjetske mode. Kim Jones, direktor muških kolekcija galskog branda “Louis Vuitton”, što djeluje pod upravom umjetničkog direktora Marca Jacobsa,  je u Parizu od proslog lipnja. Njegova kolekcija pokazuje luksuzne siluete, zamotane u dopadljive mantile, kašmirske pullovere…

Jones je pronašao nadahnuće u starom katalogu jedne japanske izložbe, posvećene Antoniu Lopezu. Upravo je u zemlji izlazećeg sunca, francuska marka započela uspješnu prodaju sa “Monogramom”, što podsjeća na lokalne jakne nazvane “Kamon”. Tako za idući hladni period, “Louis Vuitton” , putuje izmedju Pariza i Tokyja. Sportwear je ostvaren zahvaljujući novim, japanskim tehnologijama tkanja.

Kod “Muglera” su uočljive posebnosti stilista Romana Kremera, mnogo više nego umjetničkog direktora marke, Nicole Formichettija, koji je ipak uspio povratiti brand na izvorne vrijednosti. Posebno je istaknut volumen odjeće, dok naramenice ističu bistu dajući silueti solidnost. Podvlači se struk pa odjeća posjeduje ženski aspekt. Kravate su preokrenute a manekeni su se zabavljali noseci “zakare”, davnih vremena.

Njujorški stilist Philip Lim je pokazao poseban modernitet sa vunenim puloverima.

Upotrijebio je flanel, tekno platno i lažni print koji je pixelizirao uvećanjima. Motivi engleskih draperija su reproducirani na aktualnim bazama.

Junchi Abe, designer japanskog “Kolora” od 2004 godine, je prvi put na pariškim podijima. Pokazao je predivne mantile svijetlih boja sa kragnom-šalom, produžene vunene kaputiće sa završecima od jerseya.

Također Amerikanac, Rick Owens je istančao stil.
Njegovi manekeni su nosili elegantna odijela, sa hlačama uzdignutog pojasa i dugačke neprobojne kišne mantile, nalik na pokrivače ili odjeću stanovnika jako hladnih krajeva.

Nizozemci Victor é Rolf, uvijek rado primljeni u Gradu svjetlosti, nove dandyje su obukli u bunde od lažnog krzna i plišane kaputiće sa leptir mašnama. Međutim, manekeni su djelovali poput nogometaša iz 70 godina prošlog stoljeća.

Na fotografijama modeli iz kolekcija: Lacroix, Galliano, Mc Queen, Van Assche, Vuitton, Owens, Vand R

 

Text by Džana Mujadžić

Posted by on Jan 27 . Filed under Kolumne, Text by Đ. Mujadžić. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010