whattafashion.com

Portanova Fashion Incubator report

U subotu je održan još jedan Portanova Fashion Incubator na kojemu je svoje kolekcije predstavilo pet mladih neafirmiranih dizajnera te dvije kolekcije prošlogodišnjih sudionica Jelene Aleksić i Sonje Lamut.

Pobjednica ovogodišnjeg Portanova Fashion Incubatora je Tatjana Pantoš. Njezina kolekcija je inspirirana ženskim tijelom a za isticanje silutete je koristila eko kožu, krzno i lateks. Boje koje su prevladavale u ovoj kolekciji su zelena, zlatna i crna. Svaku pojedinu kreaciju naglasile su velike ogrlice pune zlatnih perlica a posebnost modelima dale su i trake od čipke koje povezuju cijelu kolekciju. Doista kolekcija Tatjane Pantoš i jest bila najbolja, jedina koja je imala cijelu priču i po mom sudu Tatjana je jedina koja je izabrala prave modele da predstave njezine kreacije.

Katarina Mamić se predstavila kolekcijom pod nazivom “Spot the knot“, u kojoj je gotovo u potpunosti zanemarila konstrukciju i haljine stvarala direktno na krojačkoj lutki igranjem s raznim čvorovima. No, na svakom modelu ipak se pojavljuje jedan krojeni dio te je cjelokupni dojam ravnoteža konstrukcije i dekonstrukcije, čiste i stroge plohe prema reljefnoj i razigranoj. Boje koje prevladavaju su bež, crvena i bijela.

Tina Spahija kolekciju je stvorila spajajući geometrijsku formu s osnovnim bojama; crvena, zelena, žuta, plava. Bojama je dizajnerica istaknula „dobru“ i „lošu“ stranu svakog modela, što ju je dovelo do zaključka da cijela kolekcija ima karakter super junaka te ju je nazvala „Colored Warriors“.

Valinea Vinger predstavila je uniseks kolekciju kojom dominiraju bijeli kaputi, dok je ostatak odjeće crne boje. Inspiraciju je dizajnerica pronašla u likovnim elementima kojima razigrano tvori asimetrične forme u crno-bijelom kontrastu.

Andrea Anić predstavila je svoju kolekciju koja je nastavak diplomskog rada. Inspiracija joj je karirani uzorak i žensko tijelo, odnosno struk koji dizajnerica voli isticati zbog ženstvenosti siluete. Prevladavale su zemljane boje “razbijene” jakom crvenom podstavom. Osobno mi je ovo bila jedna od boljih kolekcija prikazanih te večeri.

U nekim viđenim kolekcijama nije mi se svidjela kombinacija materijala, konkretno pliša i vune, a osim što smo od budućih modnih imena očekivali puno novih ideja koje su izostale, nekreativno rješenje bile su i tajice u okviru prikazanih kolekcija.

Sve ostalo je bilo odlično pa čak negdje i iznad očekivanog.

Tomislav Vlahović

Posted by on Nov 4 . Filed under Fashion report, Kolumne, Media, Modni dizajneri, Text by Tomislav. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010