whattafashion.com

Zašto ne prirodna ljepota umjesto napumpane plastike?!

Nekako je bilo preočigledno da će se Lana del Rey «ušuljati» u svijet mode. Neprimjetno se nametnula kao izbor u kreiranju lookbookova vodećih modnih kuća za široku masu.
Sve bi to bilo još u redu, jer logično je kako će se jedna glazbena zvijezda uspjeti snaći i u modnom miljeu, ali treba imati u vidu i sam izgled zvijezde.

Naravno da prolaze skinny modeli, sa gotovo neuočljivim «prosječnim» oblinama ( jer se prosječnost uspije kako-tako zakamuflirati ), dugim nogama i većinom dužom kosom koja vijori sa plakata modnih brendova. No, Lana se na put glazbene zvijezde spremala više puta, u više izdanja.

To što se prvi put nije posrećilo, više je možda ležalo u njenim vrlo slabim glasovnim mogućnostima usporedo s izgledom koji sigurno nije slijedio tuđe modne savjete, pogotovo one stručnjaka za modni styling. A kako njena individualnost nije prolazila kod mogućih fanova, bez obzira na to kako prosječan slušatelj najčešće opaža samo dio paketa, onaj najrelevantniji- glas, a ne cijeli paket, Lana se dosjetila plastične kirurgije kao zadnje slamke spasa.

I eto, plastika je napravila fantastičan posao, i njena karijera od tada ide samo uzlaznom putanjom. Nije samo izgled poprimio drugačije dimenzije. I njen glas kao da je išao pod kirurški nož. Vrijedi samo komparirati uratke iz dviju posve raznorodnih stvaralačkih razdoblja, pa će se shvatiti kako je prvo za tržište nakaradno ,neprihvatljivo i neprofitabilno, a drugo svidljivo i primamljivo.

 

Što reći za izbor H&M-a Lane kao modela za jesenski lookbook?

Je li to potvrda da je modnom lancu potpuno svejedno kako je lice aktualne kampanje došlo do statusa zvijezde i da uvažava plastičnu kirurgiju kad promovira odjeću za kupce koji se baš i ne mogu ubrojiti u populaciju plastičnih lutki?

Text by Mariann

[vsw id=”2QVC__Uvd8s” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Posted by on Aug 18 . Filed under Kolumne, Media, Music, Slide, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010