Kolumne Text by Dunja

Koža na kožu – Leather jacket!

Što vrišti ‘Sexy’ više nego koža? Retoričko pitanje, da. Moja osobno slaba točka iliti Ahilova peta su kožne jakne. Svake jeseni i zime, koliko god imala kožnih jakni, krećem u potragu za još jednom. Imam predivnu kratku crnu kožnu jaknu (Levisova), koju sam platila kao suho zlato, ali nije mi žao ni lipe! Nosim ju već treću godinu; osim malo ispucale kože na laktovima rukava, jakna je i dalje u odličnom stanju.

No, meni osobno ta mala nepravilnost na rukavima i odgovara jer daje vintage  štih, koji se ne može kupiti – većinom kožne jakne bolje izgledaju kad su malo starije, odnosno nošene. Tako je jedan moj prijatelj prisvojio tatinu kožnu jaknu, koja je stajala u ormaru 15 godina.

Vidljivo nošena, izgledala je na njemu još bolje nego da je nova! To posebno dođe do izražaja kada je jakna smeđa, koja je sama po sebi zahvalnija i za kombiniranje i za održavanje. Obožavam svoju smeđu jaknu, koju sam kupila u Bati; koža je tamno smeđa, brušena i vrlo nježna, pa zbog svoje osjetljivosti zahtijeva i kvalitetnu njegu. Jakna nije kratka, poput crne Levisove, već je malo duža, prekriva bokove i veže se oko struka. Ma divna je!

Zašto obožavam kožne jakne? Jer se mogu kombinirati uz gotovo sve! Znači, na odijelo za posao, uz suknju (kraću ili dužu), na hlače visokog struka i košulju – dobit ćete ozbiljniji look s vlastitim rebellion potpisom. Volim i jakne s ruskom kragnom, koje više vuku na motorističke i genijalno izgledaju na leggings i tuniku ili traperice i gležnjače! Ako želite obući minicu, ne morate se bojati da ćete pretjerati – obucite kožnu jaknu, samo pazite da suknja nije prekratka, kako ne biste pokazali previše… Kad mislim uskočiti u večernju haljinu, ogrnem se samo balonerom, kaputom ili kožnom jaknom, ovisno o ostatku kombinacije koji sam zamislila.

Iako kožna jakna nije predviđena za izrazito hladno vrijeme, osim ako nema dobru vunenu ili krznenu podstavu, ona je idealna za prijelazna razdoblja pa i toplije zime. Raznih modela, boja i krojeva, ovaj odjevni predmet je više od jakne – to je apsolutni must have! Baš kao jeans, kožne jakne, ne mogu biti out! Zato odvojite od plaće ili džeparca i priuštite si jednu kvalitetnu; vjerujte mi, neće Vam biti žao ;)

Text by Dunja Vidak

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and
Kolumne Text by Tomislav

Who? I. About? Tom Ford.

Ni jedan modni promašaj me nije inspirirao na moj novi tekst, u kolumnu, pa čak ni potreba za savjetovanjem što